Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Yorkshire Terrier kennelek képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Yorkshire Terrier kennelek - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Yorkshire Terrier kennelek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Amazing Gift from Heaven

Amazing Gift from Heaven

Koreny - Berczki Tímea vagyok, az Amazing Gift from Heaven kennel alapítója. Győrben élek férjemmel, kisfiammal és imádott yorkijaimmal. Gyerekkorom óta rajongok a kutyákért, de számomra ez a fajta lett az igazi szerelem. Már nem tudnám elképzelni az életemet nélkülük, igazi családtagként élnek közöttünk.Kennelemből kikerült yorkik törzskönyvesek, chippel rendelkeznek, rendszeres oltásban és féreghajtásban részesülnek. A minőségre és nem a mennyiségre helyeztem a hangsúlyt.Célom, hogy ezek a bájos, életvidám apróságok egészségesek, kiegyensúlyozottak legyenek, és életük során a leendő gazdinak sok örömet szerezzenek.

Árminházi

Árminházi

Árminiczki János vagyok Hatvanban élek a családommal. Gyerekkoromat a természet és az állatok közelében éltem. Anyai nagyapám oltotta belém a szőrös és tollas állatok és az egész természet szeretetét. Tizen éves koromban találkoztam először egy nagy fekete szőrős, szakállas és nagyon robosztus kutyával. Szerelem volt első látásra. Akkor sajnos még nem lehetett óriás schnauzerem, ez csak hosszú évekkel később adódott meg. 1988-ban került hozzám Mikes-Uti Ajax majd nem sokkal később Felsőtelepi Démon Amazon, akikkel igen sok kiállításon megjelentem és kisebb - nagyobb sikereket értem el. Ők ketten alapozták meg az Árminházi kennel létrehozását. Ma már a házunk udvarán sajnos nem fér el egy óriás schnauzer ebből a megfontolásból törpésítettem. Így nem veszítettem semmit, hiszen a snaci szív és jellem megmaradt, csak a test ment össze. Kiállításokat járva akár kiállítóként akár nézőként mindig megfogott egy igen élénk, vidám tekintetű, hosszú fényes szőrű kis ékszer. Hosszas beszélgetések és tanakodás után a család úgy döntött, hogy keresünk egy olyan tenyésztőt, ahol első a minőség és a kutya szeretete. Így jutottunk el Szakács Katyhoz és Barbarához a Devil Of York yorkshire terrier kennel tulajdonosaihoz, ahol rövid várakozás után miénk lehetett Q'Kiss, azaz Kissy. Nem csalódtunk, azt kaptuk, amit vártunk...

Best Princess

Best Princess

Budapest egyik kertvárosi részén élek családommal és kutyáimmal egy kertes házban. Húsz évvel ezelőtt kezdtem kutyatenyésztéssel foglalkozni, akkor még Amerikai Cocker Spánielekkel. Sok éves kihagyás után 2000 nyarán vettem meg első Yorkshire Terrieremet, majd az évek során kialakult jelenlegi tenyészetem. Számomra nagyon fontos, hogy kutyáimat családtagként tartsam. Rengeteget foglalkozom ápolásukkal, nevelésükkel. Mindegyik kutyusom önálló egyéniség, emiatt is külön törődést igényelnek. Olyan leendő gazdik számára ajánlom ezt a remek kutyafajtát, akik hosszú évekre keresnek kedves, ragaszkodó társat maguknak, és szívesen foglalkoznak velük.

Blue Casmir

Blue Casmir

A Blue Casmire Kennel alapítója és tulajdonosa Engambe Monika vagyok.A fajta szeretete gyermekkori rajongásból fakad,így amikor megkaptam első kiskutyámat nagyon hamar megfogalmazódott bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni és a tenyésztés nehéz ám örömteli munkáját szeretném végezni. Hamar a kiállítások világába csöppentem, és bizony itt látható igazán a yorkshire-terrier eleganciája és bája. Aki ezt a fajtát választja nem fog csalódni, hiszen egy nagyon ragaszkodó, jól tanítható és kedves társra lel .Mindenkinek kivánom, hogy találja meg azt a szerető kiskutyát akit az élet neki szánt.

Bright Eyed Hero

Bright Eyed Hero

Fábián Tímea vagyok és Szegeden élek a családommal, és a kutyáimmal. Az első kutyámat, Rudit 2003-ban vettem meg és azonnal szerelmese lettem e gyönyörű fajtának. Jelenleg a legfőbb vágyam az , hogy a Yorkit csak is minőségileg tenyésszem és ne mennyiségileg. Mostanra elértem, hogy a sokat tudó tenyésztők is segítsenek ebben, és hálával fogadva minden tanácsot és azt megtartva igyekszem ezt a csodálatos fajtát még szebbé nevelni. Ezúton szeretném kiemelni a legfőbb segítségemet és tanácsadómat, kedvenc tenyésztőm nevét megemlíteni és megköszönni, hogy megvehettem az alapító kutyámat Rudikát. Köszönöm neked Judit tatabányáról. Ha érdekli önt egy kennel élete és sorsa akkor bármikor szívesen látom oldalamon. A kennelem jelenlegi neve a Bright eyed hiro nevet viseli, amely név hűen tükrözi Rudi és a lányok tekintetét...

Brodwood kennel

Brodwood kennel

A tenyészetünk Miskolcon, Borsod megyében található, munkája közel húsz évre tekint vissza. Időközben volt részünk esőben és napsütésben. De általában a fanatikust töretlen a szeretet ez apró lények iránt.Tenyészetünkben megtalálhatóak a Magyarországi irányadó tenyészetek kutyusai és a jeles külföldi tenyészetek elegáns vérvonalai. Célunk olyan kutyusok tenyésztése akik sok sok örömet szereznek gazdijaiknak hosszú életük során. Bár kutyusaink a kiállításokon is bizonyítottak szívesen adunk babákat hobbi célra kedvencnek, hisz a kiállítási szemléletet, hangulatot nem lehet mindenkire ráerőltetni. A lényeg a pici gondos szerető családba kerüljön...

Free More

Free More

Rácz Anita vagyok, a Freemore Yorkshire terrier kennel tulajdonosa. Tiszaújvárosban élek kertes házban a párommal és kutyáimmal.Amióta az eszemet tudom, állatrajongó vagyok. Mint a legtöbb panelban felnövő gyerek, én sem kaptam a szüleimtől kiskutyát, mondván 'egy harmadik emeleti lakásba nem való kutya'. Gyerekkoromat mégis egy tacskókeverék kiskutya társaságában töltöttem, akit Jeery Lee-nek hívtak. Jeery-t 1992-ben egy hétvégi kirándulás alkalmával csempésztem haza a Trabantunk hátsó ablakában, rongyba csavarva.A kiskutyám nem volt szép, 'szivargyújtónak' csúfolták, de a kedvessége, intelligenciája és jelleme a legszebbé tette számunkra. Tizenhat évet töltött velünk és amikor eltávozott, hatalmas űrt hagyott maga után. Az első Yorkshire terrier kutyámat, Manót 2004-ben kaptam születésnapomra a páromtól, Gyulától. Szerelem volt első látásra! Ez az apró szőrgombóc az első pillanattól levett mindkettőnket a lábunkról. Itt új fejezet kezdődött életünkben! Nem csak a lakásunk minden zugát osztottunk meg vele, hanem az életünk minden pillanatát is! Pörgött, forgott a gumicsirkéjével, mi pedig órákig néztük játék közben. Ekkor még fogalmunk sem volt olyan dolgokról, mint kutyakiállítás, tenyésztés. Nem tudtuk a fajtastandard előírásait, hogyan és mivel kell a yorki szőrét ápolni ahhoz, hogy olyan fényes, selymes és hosszú legyen, mint a kiállításon látott kutyáké.

Gold and White Angels

Gold and White Angels

A Yorki tenyésztése és az érdekl˜désem eziránt a bájos kutya iránt a 80-as évekre vezethet˜ vissza. A kiállításokra mint néz˜ kijártam, s azon vettem észre magam, hogy mindig a Yorki ringnél állok. Az els˜ kutyám egy Csehszlovák vérvonalú szuka volt, majd látva, hogy az itthoni állományt javítani kell, én hoztam be az országba els˜k között egy Nyugatnémet kant, Zimbo Of Blue Line-t, aki számos gy˜zelemhez segített.

Gyémánt - homoki

Gyémánt - homoki

Oldalunk célja ennek a gyönyörű kutyafajtának a megszerettetése, történelmének, jellemének bemutatása. Természetesen ebből illetve ehhez hasonló oldalakból nem lehet megtanulni mindazt, ami Yorkshire terrierünk tartásának, nevelésének, ápolásának és tenyésztésének öröme és buktatója. Weboldalunk kialakítása, szerkezete, tartalma mindenképpen alkalmas arra, hogy a szükséges alapismereteket megszerezze mindaz, aki e fajta után érdeklődik. Az itt leírtak viszont nem alkalmasak arra, hogy bárki felelőtlenül kutyatenyésztésbe fogjon. Ezért nem is foglalkozunk részletesen tenyésztési ismeretekkel. Elsődleges szempontunk segítséget nyújtani a yorkit vásárolni szándékozóknak. Bízunk benne, hogy már yorkival rendelkező gazdiknak is tudunk hasznos információkkal szolgálni. Szeretnénk, ha minden Yorkshire terrier a neki legjobban megfelelő környezetben nőne fel.

Hirdetés
Hegyaljai Vándor

Hegyaljai Vándor

Némethné Kovács Tünde vagyok. 1993 óta a hegyaljai vándor kennelnév tulajdonosa. Névválasztásom alapjául az szolgált, hogy a Badacsony-hegy lábánál Badacsonytördemicen élek és az első kutyám - egy csíkos dán dog szuka - hosszas vándorlás után került hozzám. A legnagyobbakról a legkisebbekre 1995-ben váltottam. Azóta építem tudatosan a tenyészetemet. Jelenleg 5 szukával dolgozom és az ország legismertebb, Európa és világszerte jól ismert tenyésztőjének, Radvánszky Katalinnak - www.ofnewdeal.hu - a kanjaival fedeztetek. Az eredmény magáért beszél. A vásárlóim teljes megelégedésére nagyon bájos kölykök születnek, mind házikedevenc, mind továbbtenyésztés céljára.Ezúton szeretnék köszönetet mondani családomnak, hogy tenyésztői munkámat rengeteg türelemmel és kitartó munkával segítik. Önt is szeretném mielőbb érdeklődőim illetve vevőim között üdvözölni!

Kibo the Great

Kibo the Great

Chonjo Éva vagyok a Kibo The Great kennel tulajdonosa, ezüst koszorús mestertenyésztő.1997 januárjában leptem meg magam életem első yorkshirével. Akkor még nem gondoltam, hogy pár év mulva a rabja leszek ennek a fajtának. Szép lassan azon vettem észre magam, hogy kiállításokra járunk. Jöttek az első sikerélmények, mikor az első sajáttenyésztésü kutyám junior champion, majd champion lett. Ma már több saját tenyésztésü champion kutyám van.Kenelemben: Monderlay, Nick-Nack, és Lonely Tune's vérvonalú kutyákkal tenyésztek.

Living Diamonds

Living Diamonds

Pintér Ferencné Judit vagyok, régen golden retrievereket tenyésztettem. 1995 óta foglalkozom a yorkshire terrierrel, melyet férjemnek köszönhetek,, hiszen Tőle kaptam az első három kutyusunkat. Kiegyensúlyozott, bodog házasságban élek férjemmel, aki nap mint nap sokat segít nekem, megteremtette saját kezével a feltételeket kutyáim kultúrált tartásához és tenyésztéséhez, lelki támaszt nyújt a nehéz napokon, hiszen a tenyésztés nem egyszerű dolog. Kutyáim nagyon sok szeretet kapnak velem együtt Tőle. Egyetlen gyermekünk, aki már felnőtt fiatalember, inkább megértésével, figyelmével és a kutyák iránti szeretetével vesz részt a tenyésztésben. Tatabányán élünk egy családi házban, melyet igyekeztünk úgy kialakítani, hogy minél szabadabban, családiasabban élhessenek velünk yorkijaink, mivel ez a fajta igen gazdacentrikus, a nap minden percében igényli, hogy a család része legyen.Fokozatosan építettük fel és formáljuk ma is tenyészetünket és sok kudarc és siker alapján próbáljuk kialakítani azt, amit e fajtával szemben célként megálmodtunk. Ma már elmondhatom, számomra a yorki 'igazi szerelem' lett, nem tudnám elképzelni nélkülük az életünket. Imádom a természetüket, igazi kis terrier a bátorságával, elevenségével, tüzességével, meglepő intelligenciájával, leleményességél, fiam szavait idézve ':pici furmányos agyával'.

Name Your Poison

Name Your Poison

Sok éve már, hogy els˜ yorkshire terrierünk uralma alá vonta életünk. Azóta számos siker- és kudarcélményen keresztül tanultuk meg, hogy óriási felel˜sség és kihívás egy-egy fajta tenyésztése vagyis törekvés arra, hogy az utód szüleinél jobb tulajdonságokat vigyen tovább. Amit nem lehetett könyvekb˜l megtanulni, azt megtanították kutyáink. És talán a tapasztalat volt a legjobb tanítómester melyet nem helyettesíthetett egy tankönyv sem. Fokozatosan, az egyes vérvonalakat tudatosan felhasználva építettük fel kennelünket megfogadva tapasztalt mestertenyészto(k) és küllembírók baráti tanácsait. Kutyáink nem tökéletesek. Hogyan is lehetnének azok....Tenyésszukáink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kutya általunk ismert genetikai háttere számunkra - a saját magunk által megszabott minimumkövetelményeknek - megfelel˜ legyen. Soha nem tartottunk meg olyan kiskutyát, ahol alomtestvérei között standardtól való eltérés illetve egyéb hiba el˜fordult, még akkor sem, ha az adott kölyök anatómiájában egyébként megfelel˜ lett volna.

New Moon of york

New Moon of york

Rideg Tímea vagyok, a New Moon of york kennel tulajdonosa. A yorkshire terrierek már évekkel ezel˜tt megtetszettek, de egészen 2008-ig várnom kellett az els˜ kiskutya érkezéséig. Szerelem volt els˜ pillantásra, ugyanis ˜ választott engem. Nem kellett sokat várni, hogy elhatározzam magam, komolyabban szeretnék foglalkozni ezzel a fajtával. Ezért 2009-ben felkerestem Magyarország két elismert tenyészt˜jét (Silver of York, Sandybell of York), hogy az ˜ kennelükben született kiskutyákkal megalapítsam a saját kennelemet, mely a New Moon of York nevet kapta. Minél több kiállításon próbálom megmérettetni kutyáimat, illetve magamat, hogy ezzel is bizonyítsam, hogy kutyáimnak helyük van a magyar és kés˜bb a nemzetközi élvonalban. Az ember kívülállóként azt hiszi, hogy ez csak a pénzr˜l szól, de megtanultam, hogy itt a fajta tökéletesítése, illetve dics˜ítése sokkal fontosabb, ezért fektetem én is a hangsúlyt a min˜ségre, nem pedig a mennyiségre. a yorki olyan, mint a tetoválás, egy sosem elég bel˜le

Of Little Bunny FuFu

Of Little Bunny FuFu

Hozleiterné Nyilasi Adrienn vagyok, az 'Of Little Binny FuFu' Kennel tulajdonosa, és kutyakozmetikus. Érden élek férjemmel, és imádott kutyáimmal. Kutyáim vérvonalát a kiváló OF New Deal vérvonalra alapoztam, ezért nagy-nagy köszönettel tartozom Radvánszky Katalin aranykoszorús mestertenyésztőnek. Célom a minőség, ezért kizárólag Champion kanokhoz járok fedeztetni. Kutyaszeretetem már gyermekkoromban elkezdődött. Az első kutyám egy kan puli volt, aki 14 éves korában sajnos rákban halt meg. Az első yorkimat, ICH Camparis Blueprint lányát 'Bunnyt' 1998-ban vásároltam Simon Józsefnétől, a Lovely-Look Kennel tulajdonosától, és ekkor lettem szerelmese ennek a csodálatos fajtának. Második yorkim egy gyönyörű Of New Deal szuka volt, aki 2000 július óta a családunk tagja. Ezzel a két csodás szukával kezdtem el a tenyésztői munkámat 2002-ben. Köszönettel tartozom Németh Katalinnak, hogy megvásárolhattam tőle a fantasztikus kanomat Ice baby-t! Maria Hilmerovának is szeretnék köszönetet mondani, mivel eladta nekem a számára olyan kedves kis Talisman-t. Az első almom az 'Of Blue Berry' kennelnéven lett letörzskönyvezve 2002-ben.

Sági Yorki

Sági Yorki

Engem Sági Péterné-nek (Móninak) hívnak, 2006-ban a férjemmel alapítottuk a Sági Yorki kennelt. Kutyakozmetikus vagyok, Győrben lakom a férjemmel, a kislányaimmal és négylábú kis kedvenceimmel. A kutyák szeretete egészen kis koromban kezdődött, akkoriban minden utamba tévedt kóbor kutyust haza szerettem volna vinni. Pár éve még nem is gondoltam volna hogy egyszer többszörös yorkitulajdonos, és főleg azt nem hogy tenyésztő leszek, de már akkor is nagyon tetszettek ezek a büszke, hosszú szőrű, gyönyörű kiskutyák. Legnagyobb örömömre 2006 júniusában a férjemtől megkaptam első yorkimat, Nellát, egy champion apától származó gyönyörű kislányt. Az eggyütt töltött idő alatt annyira megszerettük, hogy nem sokkal később megvettük második 'kislányunkat', Dundikát, és ezekután komolyan elgondolkoztunk a fajta tenyésztésén. Majd pár hónap múlva vettünk egy francia vérvonalú gyönyörű kant, hogy megalapozzuk tenyészetünket. A kis kedvenceimmel együtt élünk és családtagnak tekintjük őket. Annyira a szívemhez nőttek, hogy ma már el sem tudnám képzelni az életem nélkülük. Elsődleges célom, hogy egészséges, élénk, kiegyensúlyozott idegrendszerű, minőségi yorkikat tenyésszek, akik akár a kiállításokon is megállják a helyüket.

Silver-York

Silver-York

Nevem Putnoki Gáborné, Budapesten élek férjemmel és kutyáimmal. Történetünk 1989-ben kezdődik. Ekkor vettük az első kiskutyánkat lányunk /12 éves volt/ véget nem érő könyörgésére. Férjem, aki elhatárolódott akkori negyedik emeleti panell lakás miatt mindenféle állattól, először vett a gyereknek egy ezüsthörcsögöt, ami mindent megrágott, amit lehetett. Iszonyú károkat csinált, majd rövid idő után kimult. Nagy volt a zokogás még az én részemről is. Ezen a nyáron egy Olaszországi nyaralás során pillantottunk meg először egy piros-masnis szőrgombócot. Olyan szép volt és olyan bájos, hogy rögtön elvarázsolt! 'Ne lássam a tengert' mondta a férjem, ha nem lesz nekünk is egy ilyen kutyánk.Hazajöttünk, és megkezdődött a kutatás. Újságok hirdetéseit böngésztük - ezidőben Magyarországon nagyon kevés yorki volt. Végre két hónap várakozás után sikerült egy fiúcskát venni, igen kalandos körülmények között. Azt, amelyiket kiválasztottuk, eltörte a lábát, épp amikor mentünk érte. Tenyésztője sirva rohant vele az Orvostudományi Egyetemre. Üres kézzel szomorúan mentünk haza. Szerencsére volt testvére az is fiú, akit elhoztunk helyette. Felnőtt korára is csak 1,60 kg. lett. Nagyon édes volt, imádtuk. Tulságosan is, még a széltől is óvtuk.Nem volt szakkönyv, tartásáról semmit sem tudtunk. Yorki könyvet először Ausztriában vettünk, természetesen német nyelvűt. Boldogan nézegettem a képeket!

Tuti menü