Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Westie kennelek képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Westie kennelek - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Westie kennelek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Aparhanti

Aparhanti

Minden westie-kedvelő kíváncsi a fajta eredetére, de akár más fajtáknál, nehéz pontosan nyomon követni, mikor is különült el önálló típusként a west highland white terrier. Bizonyos: régóta családi kedvencek, számos régi festmény ábrázolja a skót highland-eket, a képen egy kis fehér kutyával. Ilyen például Sir Edwin Landseer, a híres viktoriánus művész 1839-es keltezésű 'Büszkeség és Szemtelenség' című festménye. A legtöbb fajta keresztezésekkel jött létre, s ez alól a west highland sem kivétel. Számos elméletet állítottak fel a westie-t alkotó fajtákról, ám a leginkább népszerű, úgy tunik, a skót terrier, avagy egykoron ismertebb nevén aberdeen terrier és a cairn terrier keresztezését tételezi fel. A fajtának ez a típusa a második világháború óta állandósult. Ez valószínűleg azért történt, mert a háborús évek alatt sokan nem tudták etetni a kutyákat az élelmiszerhiány miatt, s így felhagytak a kutyatartással. A kutyakiállítások is a múlté lettek; a tenyésztésből megmaradt kevés kutya határozta meg a típust s rögzítette azt.

Charisma

Charisma

Pár sort szeretnék írni arról, hogy hogyan kerültem a kutyás világ népes táborába. Ez ugyanis tényleg egy külön világ, ahol az emberek egy kicsit másképpen, más értékrend szerint gondolkodnak, mint nem kutyás társaik. Az állatok iránti szeretetem és csodálatom gyermekkoromtól fogva bennem van. Az első kutyámat, egy angol cocker spánielt, 1986-ban vásároltam egy kutyakiállításon a barátaim segítségével. Nem tudatosan választottam a fajtát, mégis minden ott kezdődött el. A kutyás ismeretek terén meglévő hiányosságaimat akkor értettem meg igazán amikor MILIKÉT elvittem egy kutyakiállításra. Leginkább a felkészítéssel volt probléma, no meg azzal a sok-sok aprósággal, ami egy ilyen kiállításon elengedhetetlen. Közben egyre több információra tettem szert a fajtával kapcsolatban és elhatároztam, hogy kutyakozmetikus leszek. 20 éve nyitottam meg saját kozmetikámat. Az évek során nagyon sok kis házi kedvenc megfordult a kezeim közt. A westiek iránti érdeklődésem is így kezdődött. Természetesen egy ellátás alkalmával történt és úgy tűnt, hogy számomra megoldhatatlan a feladat, már ami a szőrápolást illeti. Konokul a fejembe vettem, hogy mindent, amit csak lehet, megtanulok erről a fajtáról. Ma már az üzletemben nagyon sok westie megfordul és én igyekszem is mindent elkövetni, hogy az eredménnyel kutyus és gazdi egyformán elégedett legyen.

Charming

Charming

Budapesten, Pestlőrincen lakunk, ahol családi házunkban neveljük kutyáinkat. Az egész lakást birtokolhatják, de napközben az udvar a nagy játékok színtere. Férjem itthon dolgozik, így mindketten sokat lehetünk kutyáinkkal. Gyermekeink is sokat segítenek, főleg a kicsik gondozásában.

Happy White

Happy White

Még az óriás schnauzeremmel vettem részt egy külföldi kiállításon, amikor megláttam egy Magyarországon akkor még ismeretlen fajtát a west highland white terriert. Borzas fejével, vidám, huncut tekintetével rögtön meghódított. Több éves várakozás után 1988-ban végre megérkezett az első westiem 'Minnie' akivel igazi társként nagyon boldog 15 évet tölthettem el. Érkezésekor még nem voltak tenyésztési szándékaim, de egy körültekintő párosításból született ICH Happy White Blanche'Cocus' aki 1993-ban Fiatal Európa Győztes címet ért el. Ez a jó kezdés lendületet adott a tenyésztéshez. Ezt követően Belgium első számú tenyészetéből érkezett egy csodálatos 3 éves fedezőkan kutya Multi CH O'hara Ashley Sweet Honey Pie és Finnország vezető kenneléből ICH Perhaps Pearl Of Pusta . Ezek a tenyészkutyák kitünő utódokkal gazdagították tenyészetemet, ezzel megfelelő alapot biztosítva a minőségi tenyésztéshez. Ezt bizonyítják jelenleg is magasan kvalifikált, győztes Champion kutyáim és utódaik, akik itthon és számtalan külföldi országban értek és érnek el kimagasló sikereket.

Hóbundás

Hóbundás

Juhász Krisztina vagyok. A párommal, Farkas Zsolttal alapítottuk a Hóbundás Kennelt. Pár szóban szeretnénk bemutatni tenyészetünket. Majd 10 éve már, hogy az első Westie kutyus boldog tulajdonosai lettünk és általa szerettünk bele ebbe a fajtába. A terrier egy csodálatos jellemű, temperamentumos, tanulékony, intelligens kutyafajta. Ezúton szeretnénk megköszönni a Surprise Kennel tulajdonosának, Vizmathy Annamáriának, hogy tenyésztői munkánkat segítette és mindmáig számíthatunk tudására és barátságára. Így lett kennelünk 2006 évben bronzkoszorús, majd 2009-ben ezüstkoszorús mestertenyészet, melyre büszkék vagyunk. A 'nagyobb méretű' Westie és Skót terrierjeink mellett figyelmükbe ajánlom aprócska, de ízig-vérig terrier,Yorkshire kutyusainkat is.

McHighland

McHighland

Legelső kutyánk egy nagy német juhász volt, még régebben. A későbi kutyusainkat csak azután ismertük meg, hogy találkoztunk Vizmathy Annamária kutyatenyésztővel, aki nekünk egy kedves, szeleburdi és önfejű fajtát ajánlott a westiet. Az ő jóvoltából került hozzánk 2005 őszén McHintosh Babett-a egy nagyon helyes lány westie. Őt Kókuszra kereszteltük, mert ahogyan az ember ránézett, olyan volt,mint egy fehér kis kókuszgolyó. Azután nemsokkal még egy lánykutyával gyarapodott a westiek sora, ő Baley's volt, akinek a tisztességes neve Ticky-Tacky of Surprise. Ők ketten igazi barátok lettek. Végül 2006 novemberében megszületett az első almunk, az A-alom. Én éjjel kettőig bírtam fenlenni, addig Kókusz hét kiskutyát szült meg. De ahogyan reggel megnéztem, már nyolc kiskutyája volt és anyukám is azt mondta, hogy ezt a nyolcadikat egyedül hozta a világra. Kókusz rágta el a köldökzsinórt, ő szedte le róla a magzatburkot és ő nyalta tisztára. Nagyon boldog voltam. De két héttel később ez a kisfiú meghalt, bélelzáródása lehetett szegénykémnek. Májusban végre megszületett a B-alom. Összesen hat kiskutya született és.........mind a hat fiú volt. :) Nagyon nagy meglepetés volt, és ezt a 10 éve tenyésztő barátunk is igazolni tudja, egy alomban mindig kell, hogy legyen legalább egy ellenkező nemű kutya, kivéve 1,2,3 létszámúaknál.

Rockwell

Rockwell

Görbics Anikó vagyok. Aranykoszorús mestertenyésztő. Magyarország délnyugati részén, Pécs városában élek. 1983 óta foglalkozom kutyatenyésztéssel, előszőr ír szetterekkel kezdtem. 1991-ben megvettem az első westiemet (Fanny) Hollandiából és ekkor teljes figyelmemmel a westiek tenyésztése felé fordultam. Egy rendkívül figyelmes , kedves, temperamentumos fajtát ismertem meg. Ma már el sem tudom képzelni az életet nélkülük. Fannynak nagyon sok szép utódot köszönhetek. Leszármazottai között számos Hungária- , és Interchampion, valamint két Multichampion van. Európai és világkiállításokon is szép helyezéseket értünk el. Kennelünk újabb taggal bővült a világgyőztes Peppermint Drum Major unokájával, Jack von Darschariával, aki kitűnő tulajdonságait átörökítve kennelemet erősítette. 2004-ben vásároltam Hollandia vezető kenneléből egy ígéretes westie kant, Armadale's Ian to Rockwell-t , aki már számos kiállításon bizonyított. Remélem, utódaival megerősödik a minőségi westie tenyésztésem. Ezt a fajtát mindenkinek ajánlom , aki vágyik egy kedves családtagra. Hiszen a westie kiváló családi kutya, szeretnek kirándulni, utazni, azaz részt venni a család életében.

Szeleburdi

Szeleburdi

Hódi Lilla vagyok, Szegeden élek a családommal és a kutyáinkal. A westie kutyák szeretetét örököltem. A nagymamám ajándékba kapta az első westie kutyáját 1998-ban. Cili rögtön a család kedvence lett. Mindenkit elbűvölt kedves, vidám természete. Mikor felnőtt szerelembe esett egy O'LaLa fiúval, ebből a nászból született meg az első Szeleburdi Westi alom. Tünemény volt az 5 apró, játékos, hófehér kismackó, nem lehetet betelni látványukkal. Ekkor tudtuk elvesztünk, hobbi tenyésztők lettünk. Meghagytunk az alomból egy kislányt, Picúrt. Mostmár két kutya halmozott el bennünket feltétel nélküli szeretetével, ragaszkodásával. Rengetedet játszottam velük. Egy későbbi alomból kaptam az első saját kutyusomat, Bizsut. Az igazság hogy kikönyörögtem egy saját westit. Őt már én gondoztam, neveltem Nagy egyéniség lett belőle. A három lány mellé vettünk egy szép fiút. Szerencsés választás volt, nagyon szép utódok születtek tőle. Ők négyen már nyugdijas korúak. 2007-ben két fiatal westivel bővült a család. Higgins és Nina hazai tenyésztésű, kitűnö minőségű kutyusok. Nagyon gyorsan, azonnal beilleszkedtek a családba, jólnevelt, kedves westik. Kutyáink nem rendelkeznek győztes eredményekkel, de mindegyik a fajta kiválló képviselője. Utódaik a kiállításokon is megállnák a helyüket.

Westray

Westray

Első kutyusomat, egy arany színű Angol Cocker Spanielt 1984-ben kaptam a szüleimtől. Apátkerti Csinka Sziszinek hívták és 16 évig volt jóban-rosszban a társam. Együtt kerültünk a 'Nagy Kutyás Életbe'. Az engedelmességi- és a vadász munkavizsgát is teljesítette, de a kiállításokon soha nem sikerült dobogós helyezést elérni Vele.Bár Sziszike a szívemben semmivel sem pótolható, mégis a 'kutyás életem' új, kiállítási győzelmekben igen gazdag útjára lépett 1993-tól, amikor megvásároltam Tiffanyt -a csodálatos westie lányt-, Nagy Magdi angol import kutyáiból álló Mestertenyészetéből. Ez ideig saját tenyészetemben 5 alomból 17 kiskutya született, amelyek Európa 9 országában 21 champion címet szereztek. Ezen kívül két európa- és két világkiállításon négy osztálygyőztes címet nyertek. A Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet 2004-ben értem el.

Hirdetés
White Little Hunter

White Little Hunter

1997-ben vettük meg első, tapasztalatlan kutyánkat: Felső Balatoni Abigél Nomit. Egyedüli kutyaként neveltük és vele kezdtünk el kiállításokon részt venni, de nem sok sikerrel, mivel viselkedése nem felelt meg a követelményeknek. Tőle született az első alom, öt szuka kiskutya 1999.05.05.-én. Közülük tartottuk meg White Little Hunter Aliát - Jennyt, aki sikeres kiállítási kutya lett. Nem sokkal később két lánykutyánkhoz megvettük Geiner Éva nénitől az első kant, Merry-Andrew Johnnyt - Döndit, aki rengeteg örömben részesített minket sorozatos győzelmeivel. Ezekben az időkben döntöttük el, hogy komolyabban is szeretnénk tenyésztéssel foglalkozni. Ennek folyományaként 2001-ben elvégeztem egy kutyakozmetikusi iskolát, ettől kezdve én készítettem és vezettem fel a kutyáinkat a kiállításokon. Évente 1-2 alom születik nálunk és minden kutyánk esetén gondosan megválogatjuk, hogy kinek és hová adjuk el őket. A kutya egy életre szól, öreg kutyáink is szeretetben és megbecsülésben élnek velünk. Akiknek westie-je van az tudja, hogy egy igazi egyéniség és családi kutya, aki ha kell, akkor egy ízig-vérig, igazán szerethető terrier. 2005 decemberében aranykoszorús westietenyésztők lettünk. Célunk, hogy minnél több egészséges és szép kiskutya szülessen nálunk.

Tuti menü