Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Puli kennelek képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Puli kennelek - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Puli kennelek
Keresés
Találatok száma - 13 db
Csaholo-Borzas

Csaholo-Borzas

Nevem Kerekes Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megyében azon belül is Kisújszálláson élek. Gyermek korom óta igen közel áll hozzám a magyar kutyafajtákon belül a Puli ill. a Komondor. Miért is a Puli tenyésztése mellett döntöttem? Már iskolai éveim során is különös figyelemmel kísértem, hogy a Puli hogyan is van jelen a magyar ember életében. Ma már tudom, hogy a régi leírások milyen hitelesek és mit jelentett a Puli a mindennapokban. Külön figyelmet érdemel a munkavégzése (terelés, jelzés, őrzés) amit szinte tanítani sem kell vele hiszen a génjeiben hordozza. Ragaszkodása, hűsége csodálatos érzéssel tölti el a gazdáját. Itt szeretném megemlíteni a másik magyar fajtát, a kutyák királyának is nevezett Komondort, hiszem ő pedig a rábízott érték, terület őrzésében felülmúlhatatlan. Nagy örömmel tölt el, hogy családi házunk udvarán mind két fajta jelen van. Az első Pulinkat 1989-ben vásároltuk a Kevi-Pusztai tenyészetből ő egy szuka volt, Alíz névre hallgatott. A nevelgetése közben döntöttük el a családdal, hogy tenyésztési szinten is megpróbálunk foglalkozni vele, hisz így még mélyebben betekintést nyerünk a fajta jellemeibe.1991 óta vagyok a Csaholo-Borzas Puli Kennel tulajdonosa. Kennelünk alapítója egybenKevi-Pusztai Alíz volt.

Csikasz

Csikasz

A történet a 2004. évre nyúlik vissza, mikor is eljött az idő Napfényvárosi-Csahos Duci, azaz Csikasz életében, hogy érettségét, fejlettségét tekintve fedeztetésen, párosításon gondolkodjunk. A számunkra evidens egészségügyi szűrővizsgálaton, tehát a csípőizületi diszplázia szűrésen átesett, sikeres, Normál eredménnyel, azaz ettől a betegségtől teljesen mentes. A párosításra tehát esélyünk volt, hogy megkapjuk az engedélyt, amit a tenyésztő szervezet akkori tenyésztésvezetője, Dr. Brauswetter Viktor állított ki számunkra.És 2004. őszén eljött az idő, azaz Csikasz tüzelni kezdett. Hogy biztosra menjünk és a termékenyülés optimális időben történjen, azaz ne szalasszuk el az alkalmat a mesterséges termékenyítés mellett döntöttünk. Ez meg is történt 2004. októberében Dr. Sebő Ottó rendelőjében Makón. 2004. december elején, pontosan Mikulás napján, annak éjszakáján megszületett Csikasz első alma, 7 fekete Puli kölyök, amiből 4 lány, azaz szuka és 3 fiú, vagyis kan látta meg a napvilágot.

Hungarian White Rasta

Hungarian White Rasta

1990-ben egy hideg januári napon vásárolni mentünk Érdre, a piacra. Barangolás közben megláttam egy kosarat, amiben 6 fehér gombolyag volt. Minden gombolyagon 3 fekete gomb. Bele kellet nyúlnom a kosárba, és a 6 kutyus közül az egyik kiválasztott magának engem. Megnyalta a kezem és elvesztem. PAMACS lett a neve. Békásmegyeren laktunk panelházban. Igazi 'családtag lett. Dolgozni járt velem. Intelligens kutyus volt, tudott viselkedni, házat őrizni, és sok-sok szeretetet adni. 1992-ben kertes házba költöztünk. Kapott egy társat így már két kutyusunk volt. 2004-ben bekövetkezett az, amitől már régen féltem. A kis társam itt hagyott, elköltözött egy új világba. Családomtól három napon belül kaptam egy fehér puli fiút, aki már törzskönyvezett volt. 'Bogárzói Boros Dacost'. Három év múlva meghalt a másik kutyusunk is. Ő nem volt szép, nem volt okos, de a Miénk volt. Tudtuk, hogy venni fogunk Dacosnak egy társat. Így választottuk Hungary White Puli Adri-t 2007-ben. A két kutyussal teljes a ház, az életünk. Szépek, okosak, intelligensek. 'Pulik'. Szeretnénk, ha kutyáinktól származó utódokkal, másoknak is örömet tudnánk szerezni..

Ludas Matyi

Ludas Matyi

Nevem Antal Ferenc. 1977, november 21-én születtem Karcagon. Életem jelentős részét Kisújszálláson éltem le szüleimmel, akik nélkül a Ludas Matyi tenyészet nem létezhetne. Ezúton szeretném nekik megköszönni azt a lelkiismeretes, precíz munkát, amivel segítették és segítik ma is tenyésztői munkám még eredményesebbé tételét. Köszönöm. Feleségemmel, Antal-Bán Katalinnal és tündéri kislányunk Emese'hathatós' segítségével próbáljuk a puli fajtát minél eredményesebben nemesíteni. Mindketten a Szegedi Tudomány Egyetem Hódmezővásárhelyi Főiskolai Karán szereztünk Mezőgazdasági mérnöki diplomát. Én állattenyésztőként egy tejelő szarvasmarha telepen dolgozom, párom pedig egy kisállat klinikán műtős asszisztens. Kutyákkal való kapcsolatom a gyermekéveimre vezethető vissza. Mindig is magyar fajtájú kutyák őrizték kisújszállási házunkat és nagyszüleim elmondása szerint a század elején, a tanyájukon is puli ugatott. Soha nem akartunk más kutyákkal foglalkozni, hiszen a magyar kutyákban megvan minden, amit egy kutyának tudni kell és talán ennél jóval több is. Másrészről úgy gondolom, nekünk magyaroknak kell megőriznünk azokat az értékeket, amiket apáink és anyáink ránk hagytak. Nagyapám egy lovakkal foglalkozó, ízig-vérig paraszt ember volt, akinek minden szava olyan bölcseleteket tartalmazott az állattenyésztést illetően, amelyek még ma is a fülembe csengenek.

Méntelepi Kócos

Méntelepi Kócos

1991-ben egy kuvasz - Malomkő Dóra - megvásárlásával kezdődött minden ... Könyvek és újságok tanulmányozása során kutyánkat olyan szépnek találtuk, hogy kiállításra is beneveztük, ahol győztes címmel kezdte pályafutását. Nagy kedvet kaptunk a folytatáshoz, majd egy már felnőtt kan - Avarhalmi-Batal Asztor - megvásárlásával bővült az állományunk. Mindketten BkHCH címet értek el az évek folyamán, s közben megalapítottuk (1993) a Méntelepi kennelt (Fejes Pál). Minden évben születtek nálunk nagyon szép kuvasz kiskutyák. Sajnos, egyre kevesebben foglalkoznak ennek a fajtának a tenyésztésével. A kiállításokon feltűnt, hogy a szomszédos ringben gyakran egy házaspár volt - Soós Józsefék - összevetésben, egy kan és egy szuka fehér puli kutyájukkal. Alaposan szemrevételezve a dolgot, nagyon megtetszett ez a fajta, és a fehér színváltozat igazán illet a kuvaszok mellé. Ezzel el is dőlt a dolog: 1994-ben megvásároltuk Kőrösi Pásztor Tünde fehér puli szukát, és Berencs-Gyöngye Berci fehér puli kant. Most már két fajtával szerepeltünk a kiállításokon, és 1996-ban megalapítottuk a Méntelepi Kópcós kennelt (Fejes Pálné). Jöttek szépen az eredmények: Berci BkHCH címet ért el, utódai: Napfényvárosi-Csahos Varázs HJCH, HCH, KLGY, DGY, BOG, BOB, Méntelepi Kócos Bóbita HJCH, CAC, Méntelepi Kócos Diák 4x CAC, HFGY.

Napfényvárosi Csahos

Napfényvárosi Csahos

Kennelünk Magyarország déli részén, Szegeden, a Napfény városában található, amit nevében is megjelenítettünk. A Kezdet 1987. nyarán határoztuk el, hogy egy törzskönyvezett Pulit hozunk a házhoz. Kutyás könyveket vásároltunk, és tanulmányozni kezdtük a Puliról szóló cikkeket és kiadványokat. 1988 tavaszán hoztuk haza Pusztamérgesi-Csahos Ancsát. Ekkor még nem gondoltunk tenyésztésre, mivel jobban szerettünk volna kan kiskutyát. Ancsa viszont szép és kedves volt, nem tudtuk nem elhozni. Kiállításra 15 hónapos korában vittük el egy közeli helyszínre. Első párként Ancsának Tengerdi-Házi Morgót választottuk. Morgó egyidős volt Ancsával, akikben természetesen vélelmeztük, hogy külső-belső értékmérő tulajdonságaik alapján ideális pár lesz, és a születendő kölykökben tovább viszik e jó tulajdonságaikat. Így lett Ancsa Kennel alapító szukánk.

Pacsirtatelepi

Pacsirtatelepi

Pacsirtatelep. Kendergyár utca... Ezek az elnevezések egy régmúlt időt örökítettek meg: a 20. század eleji munkásnegyedet, ahol a falu legszegényebbjei, a kendergyári munkások földből döngölt vagy vályogból épült kis vityillói sorakoztak, a poros utcákon pedig mezítlábas gyerekek zsibongtak. Olyan hangos lármával, mint ahogyan szüleiket ébresztette reggel a szántóföldekről behallatszó végtelen pacsirtaszó. És olyan sokan voltak, mint akkoriban a fészküket ülő pacsirták...Ide, ebbe a környezetbe hoztuk 2007 januárjában az első pulinkat, Vahurt, vagyis Fickót egy adai tenyésztőtől, illetve pár hónappal később Csikasz Békét - Kócost, a kis szukát Szegedről, a Rasztari Duci kennelből. (Ezeknek bővebb történetét elolvashatják az állatmesékben). A házban van még a 11 éves alaszkai malamut, Aguk, aki kénytelen-kelletlen elfogadta a virgonc jövevényeket. Cirmos kandúrunk és Vadóc nevű anyacicánk időközben eltávozott, de macskákból azért nincs hiány. S ahogy telnek-múlnak a napok, s nőnek-növekednek a kutyáink, úgy erősödik meg bennünk is a tudat, hogy jól választottunk: Pulijaink annyi élményt, örömet, vidámságot, pajkosságot, játékosságot hoztak mindennapjainkba, annyi kedvességet, szeretetet loptak be a szívünkbe, akkora hűséggel ragaszkodnak hozzánk, hogy már nélkülük nem is lenne kerek ez az élet.

Pörgelóci

Pörgelóci

Találkozom egy fantasztikus jellemű ,csodaszép fekete pulival,Zugligeti Délibábbal és lehetőségem adódik bemutatni kiállításokon....Pulik és én-Örök szerelem! Megvásárolom életem első,puliját.Kacér-Bóbitás Sárit....Délibáb lányát! Kacér Bóbitás Sárival és testvéreivel ,Strázsával és Subával kiállításokon mutatkozunk be... 2007- ben Megalakul a Pörgelóci Puli kennel.Több Champion és diszpláziaszűrt ,tenyészszemlézett pulival kezdem el a tenyésztői munkám.

Rábaközi-Nemes

Rábaközi-Nemes

A Rábaközi-Nemes Puli Kennel 2005. tavaszán alakult meg. Puli kutyákkal azonban már régebben foglalkozunk. Célunk az, hogy minél több ember megismerje ezt a kitűnő magyar fajtát és a lehető legtöbb ember otthonában legyen egy szerető puli. A puli olyan kutya, amelyben a gazdája feltétel nélkül megbízhat, hiszen nagyon ragaszkodó típus. Feltétel nélkül hűséges a gazdájához. Puli kutyákat bátran ajánljuk mindenkinek, aki egy megbízható kutyát szeretne. Számtalan pozitív visszajelzés érkezett, akik arról számoltak be, hogy pozitív irányba megváltoztatta életüket a puli kutya. Ajánljuk azoknak is akik gyerekek mellé szeretnék játszótársnak, de azoknak is akik maguk mellé szeretnének egy pulit.

Hirdetés
Rackaőrző

Rackaőrző

Tenyészetünk az idén 25 éves. Alapító kutyáink a Perecesi, a Pécsmandulási, és Bárány Zsóka néni Diófástelki kenneljéből származtak. Így olyan nagy elődök szerepelnek az őseik soraiban, mint Verecke-Úti Bogáncs, Pusztai Fürtös Fickó, Nagykunsági Füstös, Perecesi Körmös Patkó, valamint Somkővári-Morcos Bojtár. Első saját tenyésztésű pulijaink közül Rackaőrző Aga, Rackaőrző Fürtös ma is megállnák a helyüket a kiállításokon. Ideális anatómiai felépítés, tetszetős szőrköntös, kiváló habitus jellemezte őket. A célunk mindig az volt, hogy az ő tulajdonságaikat megőrizzük utódaikban, s egyben az ősi vonalat továbbvigyük. Somkővári-Morcos Bojtár fiától Pécsmandulási Forinttól - vonaltenyésztést alkalmazva - született két kiváló tenyészszukánk : Helyes és Kócos . Velük két , kissé különböző genetikai hátterű tenyészvonalat alakítottunk ki.

Rasztari

Rasztari

Tari József állategészségőr, állattenyésztő üzemmérnök vagyok, a dél-alföldön, Szeged mellett Sándorfalván lakom, a megyei Állategészségügyi Állomáson dolgozom. A Pulival tanulmányaim során a szakmai gyakorlatokon találkoztam először, a munkáján keresztül ismertem meg ezt a káprázatos fajtát és ez a tulajdonsága lett vesszőparipám is. A tenyészetem tagjait alkotó Pulikra a 3 lábú szék stabilitását idézve a hármas tagolódás a jellemző. A sors kezének következtében véletlenszerűen alakult úgy, hogy a Rasztari Pulik ritkának mondható, különlegesnek számító származást örökölhetnek, hiszen mind az alapító szukám anyai női ága /Aranyági Utonálló Bors Gombos/, mind a kanom apai ága /Szellőháti Béres Bence/ sajnos kihalt. Eképpen a tenyésztés során a népszerűség és a divat káros hatásai által elkerült, egymással ritkán kipróbált, megismételhetetlen, heterozigóta vonalak egyesülnek. Ráadásul a legújabb családtag ősei között fekete-fehér párosítás is szerepel.

Szentmihályi-Szabó

Szentmihályi-Szabó

1987-ben kaptam életem első puliját, Tengerdi-Házi Morgót, majd Morgó mellé párnak két évvel később Diófástelki Híröst, aki számomra a mai napig a tökéletes szuka. Azt, hogy életem a pulik miatt gyökeresen megváltozott, neki köszönhetem. Ma Budapest mellett, Maglódon élünk, puli tenyészetem miatt feladtuk a Mátyásföldi otthonunkat, mert a népes puli családnak a Mátyásföldi udvar kicsinek bizonyult. Szerencsés voltam, hogy a tenyésztést rögtön egy ilyen szukával /Hirös/ kezdhettem, aki nem csak szép volt, de az utódjai is klasszis kutyák lettek. Így mindjárt az első alomból Hunor és Héra majd a következő alomból Ivó és Írisz, mind kitűnő küllemű és nagyon jó idegrendszerű, utódjaik szintén a fajta kiemelkedő egyedei lettek. Hosszú éveken át tenyészetemben csak a fekete szín fordult elő. Majd 1997-ben engedélyt kértem Kalácsos Sutyi és Gyálhatári Gold fekete x fehér párosítására, melyből kiváló egyedek születtek, egyedül álló szurokfekete pigmenttel, nagyon jó szerkezetű, mély fekete szőrzettel. Később a maszkos fakó szín tenyésztése nagy kihívást jelentett és Szentmihályi-Szabó Gréti szukám és Csávai Nimród párosításából megszületett Szentmihályi-Szabó Eper maszkos fakó szukám.

Szép-Apáti

Szép-Apáti

Farkas Zoltánnak hívnak, 33 éves vagyok. Már fiatalon belekóstolhattam nagyszüleim vidéki gazdaságában mindabba a csodába, amit a ház körüli élőlények megfigyelése, gondozása, és nevelése jelenthet az erre fogékony ember számára. A nyári szünidők, melyeket vidéken töltöttem, megpecsételték a sorsomat. Kezdődött az első csibecsapat felnevelésével, majd beteljesült a nagy álom lett egy kutyám. Az első egy kuvasz szuka volt. Sok időt töltöttem vele, igazi társam lett. Az első pedigrés pulimat 2004 nyarán vettem. Olajfa-Pusztai Dió a neve. Tenyésztője, és családom szerint is szerelem volt az első látásra. Lenyűgözött az intelligenciája, a temperamentuma és nem utolsó sorban a természete. Ekkor döntöttem el, hogy ezzel a fajtával komolyabban szeretnék foglalkozni. Sok időt töltöttem a fajta standardjának megismerésével, remélve, hogy egykor majd képes leszek felismerni az adott egyed erényeit és hibáit is. Még ugyanabban az évben vásároltam egy fehér szukát is, majd az idős kutyám kimúlása után egy újabb kuvasz szukát is. Ezzel a három kutyával indultam el a küllembírálatokon való részvétel rögös útjain. A kezdeti nehézségek után jöttek az első sikerek, és az első Champion megtisztelő címek is. A következő években szintén sok versenyen megjelentünk és a tőlünk telhető legjobb módon igyekeztünk szerepelni. Megtanultam a fajták jellegzetes szőrápolását is.

Tuti menü