Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Németjuhász kennelek képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Németjuhász kennelek - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Németjuhász kennelek
Keresés
Találatok száma - 21 db
Artemisz

Artemisz

Olyan német juhászkutyákat szeretnénk tenyészteni, melyek bármilyen körülmények között kitűnően helytállnak. Legyen az szolgálati, sport, vagy akár hobby cél. Ahogy olvasom amiket írok, elgondolkodom azon, mennyire is lehetséges ez. Mi a feladata egy szolgálati német juhászkutyának? Tömeget oszlatni, bombát, kábítószert, cigarettát keresni, eltűnt személy után kutatni romon, erdőn, mezőn, személyt azonosítani, határt védeni, menekülő személyt elfogni, látás, hallássérült, mozgáskorlátozott személyt segíteni, terápiás kutyaként segíteni a beteg, idős emberek, gyerekek lelki sérüléseinek gyógyításában. Nem is említettem a hulla, illetve tűzfészekkereső kutyákat, területőrző, és testőr kutyákat. És még sorolhatnám. Ezeken a területeken mind találunk német juhászkutyákat. Sőt. Többségében német juhászkutyákat. Mit várnak el egy sportkutyától? Fogjon keményen, de legyen kiegyensúlyozott, barátságos. Legyen figyelmes, fegyelmezett, irányítható, könnyen képezhető, jó munkakedvű, de a nyomon legyen önálló. Ugorjon, másszon, apportírozzon. Ne reagáljon a lövésre, tömegre. Agilityben legyen gyors, ügyes, irányítható. Bár meg kell vallani, agilityben nem a német juhászkutyák a sztárok. Akár hiszik, akár nem, sok német juhászkutya kitűnően terel, és hallottam már olyan német juhászkutyáról is, akivel vadásztak.

Bürgerkerti

Bürgerkerti

1975 óta foglalkozom német juhászkutyákkal. Hosszú éveken át elsősorban a kiképzés volt a hobbim. Lakóhelyemen Kalocsán 1975-ben alapító tagja voltam a helyi kutyás szervezetnek, melynek alakulásától kezdve vezetőségi tagja vagyok. Fő tenyésztési célom, hogy bebizonyítsam, a szép német juhász is lehet kiváló munkakutya.

Der D-zug Wolf

Der D-zug Wolf

Láng Zoltán vagyok a Der D-Zug Wolf Német Juhászkutya kennel tulajdonosa. 1986.dec.19-én születtem Esztergomban és azóta is itt élek. Mindíg is volt kutyánk (természetessen németjuhász) édesanyám folyamatossan járt kutyaiskolába, így amikor megtanultam járni mindíg vitt magával. Az évek multával egyre többet tanultam és még több kedvet kaptam a kutyakiképzéshez. Sajnálatos módon, mikor annyi id˜s lettem hogy nekem is lehetett volna saját kutyám váratlanul a kertes házat elcseréltük egy lakótelepi lakásra, így nem volt módom kutyát tartani. Ez egy 6 éves id˜szak volt befejeztem az iskolát és elkezdtem dolgozni. Mikor elég vágyat éreztem arra hogy kutyám legyen, szereztem egy keverék németjuhászt, természetesen mindent megalapozva egy régi ismer˜s telkén helyeztem el a kutyát és így kezdtem újra kutyaiskolába járni. Ezzel a d˜ntésemmel beindult a gépezet és nem volt megállás.2004ben bérelni keztem egy külterületi ingatlant ahol laktam is még ebben az évben megvásároltam a tenyészetem els˜ tagját,majd a többit. 2006 elején kiválltottam a kennelnevet a hivatalos tenyésztéshez. 2007-ben letettem egy Kutyakiképz˜ és kiképzés vezet˜i tanfolyamot majd saját ingatlant vásároltam. 2008-ban a Tokodaltárói kutyakiképz˜ iskola kiképzésvezet˜je lettem 9hónapig. Majd 2008 novemberében kiképz˜társammal Dorogon elindítottunk egy kiutyaiskolát melyben jelenleg is kiképz˜ként tevénykedem.

Dózsafalvi

Dózsafalvi

Kiss Csabának hívnak 1977. 06. 25.-én születtem. Gyermekkorom óta családomnak Német juhászkutyája volt. Talán ebből is adódik a Német juhászkutyák iránti szeretetem. 1995-ben vásároltam az első Német juhászkutyámat, aki 7 évig szolgált hűségesen. 1996-ban döntöttem úgy hogy szeretném ezt a fajtát tenyészteni, és megvettem az első szuka kutyámat. A tenyésztést 1998-ban kezdtem. Azóta már több kutyát készítettem fel munkavizsgára és tenyészszemlére ill. körungra. A kezdeti nehézségek ellenére az elmúlt 4-5 évben már sikerült olyan kutyákat tenyésztenem, amik az elképzeléseimnek ill. a standard leírásnak megfelelnek. Ehhez szükség volt számomra új vérvonalak megismerésére és beszerzésére. Célom a jó idegrendszerű, egészséges, sport és szolgálati kutyák tenyésztése.Sok sikert kívánok mindenkinek az általam tenyésztett kutyákhoz. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja az elképzeléseit, számításait bennük.

Einsamer Wolf

Einsamer Wolf

Ez az egész (Szerelem? Átok? Áldás?) 1955-ben kezdődött, amikor Desics Sanyi barátomtól kaptam egy farkaskutya kölyköt. 13 évesek voltunk, anyagi helyzetünket tükrözi, hogy egyetlen fotóm sincs Rióról, mert első kutyám évekkel megelőzte Pajtás gépemet.Nem volt TV, nem volt rádiónk, mégis nagyon gazdagnak éreztem magam, mert volt egy igazi német juhászkutyám. Miénk volt a Kőszegi hegység, a Gyöngyös patak mindkét partja fáival, bokraival. Nem volt még Augsburgi - modell, nem értettünk sokat a kutyához, Rió mégis megmutatta nekünk, mi rejlik a német juhászkutyában.Fogadásokat kötöttünk, el lehet-e bújni előle, és nem tudtunk olyan akadályt építeni, amit nem győzött volna le, s ne követett volna minket. Ebben az időben anyám kamrájából érthetetlen gyorsasággal fogyott a zsírban elrakott tepertő. Évekkel később egy akadályt Rió sem tudott legyőzni. Az aknamezőt a határon. Aztán jöttek a többi kutyák egymás után. Sokáig csak Rió nevű kutyám volt. Őt kerestem mindegyikben. 1971-ben megcsaltam a német juhászt boxerrel, később dalmatával és acélkék doggal is. Én hűtlen voltam hozzá, ő hozzám soha. Néhány regisztráció nélküli alom után, (a papírt nem tartottam sokra, talán az egyetlen ejtőernyős voltam az országban, aki nem kért ugró könyvet) beláttam tévedésem, s fájdalmasan későn 1997 márciusában váltottam ki az Einsamer Wolf kennel nevet.

Érmelléki Szépség

Érmelléki Szépség

Guba Sándor vagyok, 1969 szeptember 18-án születtem Nagyváradon, ahol jelenleg is élek feleségemmel Tündével, valamint gyermekeinkkel Anettel és Áronnal . Gyermekkorom óta német juhászkutyám volt, igaz csak hobbyszinten, de mindig is arról álmodtam hogy egyszer min˜ségi kutyákat fogok tenyészteni. Els˜ közös kutyánkat nem mi választottuk, találkozásunk alkalmával mellénk szeg˜dött, így egy percig sem volt kétséges, hogy ˜t visszük haza. Lea azóta is nálunk él , s az els˜ kiállítási sikerélményeinket is ˜ általa tapasztalhattuk meg. Kés˜bb került hozzánk Lexi (Turul-Völgyi Harcos Alex ), aki újabb kitˆn˜ eredményeket hozott számunkra, s innen már nem volt megállás. Tenyészetünk újabb kutyusokkal gazdagodott, akik egyre több id˜t igényeltek és egyre több örömöt, vidámságot hoztak családunk életébe. Tenyészetünk csak most kapott hivatalosan is nevet, az Érmelléki szépség elnevezést, ami az Érmellékhez való köt˜désünkb˜l ered.

Fenerly

Fenerly

Kennelemet 1995-ben alapítottam, kezdő kutyafajtáim az amerikai staffordshire terrier és a golden retriever voltak. Mivel az egyetemet Magyarországon végeztem, sok török ismerősömnek általam lett a fent említett két fajta, illetve német juhászkutyája. Mindeközben elkezdtem kiállításokra járni, melynek során próbáltam minél jobban megismerni a fajtákat, elsajátítani a vérvonalakat.A Törökországba exportált kutyákkal az évek során igen komoly kiállítási eredményeket sikerült elérnem, amiért külön köszönettel tartozom az ottani új gazdáknak, tulajdonosoknak.2001-ben megalapítottam a Von Fenerly Német Juhászkutya Kennelemet.Időközben kialakultak törökországi, németországi kapcsolataim mind a német juhászkutya tenyésztők körében, mind a staffordshire terrier és a golden retriever tenyésztők között.2005-ben a HNJK Debreceni Szervezete vezetőségébe választott.

Kunság Tüze

Kunság Tüze

Nyugdíjas pedagógus vagyok. Egész munkás életemet ezen a pályán töltöttem.A Német Juhász kutya fajtához gyermekkorom óta vonzódom. A fajtában fellelhető személyiségjegyek mindig új és új élményei sarkaltak a mind alaposabb fajtaismeret megszerzésére. Alapvetően foglalkoztatott a juhászkutyáktól méltán elvárt kiváló idegzet, jó képezhetőség, használhatóság kritérium fenntarthatóságának ismérvei. Hamar rá kellett jönnöm, hogy újat nem kell feltalálni, csak tisztességesen be kell tartani a fajtagazda tenyészérték mérő iránymutatását!- Ennek megfelelően tenyészteni vagy a nem teljesítőkről erre a célra lemondani! csak ez jelentheti azt a szelekciós nyomást, amely eredményeként a születendő egyedek ép test,ép lélek harmóniájában élhetik, alig több mint évtizednyi életüket, maguk és mi a szerelmeseik örömére. Mivel a beszerzett egyedek csak részben valósították meg a fajtától idealizált elvárásaimat, kihívást jelentett elkezdeni a nekem tetsző az Mnjk. tenyésztésrendszerében megfeleltetett illetve megfeleltetni kívánt egyedek tenyésztése, kiképzése és a tenyész rendezvényeken történő bemutatása. Ma már magam sikerélményét mely nem több, mint a laikus számára tetszetős a szakmai hozzáértéssel mért környezetben kitűnő küllemű a munkateljesítésben nem csak vizsga hanem versenyszintű megmérettetésre is alkalmas tenyészetem egyedei adják.

Milford

Milford

Barna Gábor vagyok, Debrecenben élek a családommal (feleségemmel, lányommal és a fiammal). Gyermekkoromban már igen korán érdekeltek a kutyák, így amikor 10 éves koromban kertes házba költöztünk, nagyon örültem az első házőrzőnknek, ami német juhászkutya volt. De az igazi kutyázás 1982-ben indult, amikor megkaptam az első igazi saját kutyámat. A neve Nantesi Blick, remek adottságokkal rendelkezett, igen jól lehetett képezni, remek társ volt, és ami akkor még nagyon ritkaságnak számított, német apja volt. Sok éven át napi szinten a társam, a barátom volt. 1990-től a pályakezdés, családalapítás miatt nem kutyáztam igazi aktív módon, bár akkor is voltak boxereim, masztiffom. De az igazi szenvedélyt nem tudták felidézni. 2002-ben döntöttem úgy, hogy vissza a német juhászhoz. 2005-ben megvásároltam Guccit, aki egy igen attraktív megjelenésű és jó genetikai értékű kan volt. Sajnos rövid ideig volt velünk a súlyos betegsége miatt. Folyamatosan tanulom, gyakorlom a kutyázást minden örömével együtt. Élvezem a szeretetüket és próbálom ezt a hobbyt összeegyeztetni a civil élettel. Nem utolsósorban a lányom is rendelkezik egy kis társsal. Fajtája: Ausztrál Silky Terrier, egy igazi szobacirkáló.

Hirdetés
Naplás Gyöngye

Naplás Gyöngye

Hegedűs Mónika vagyok, 12 éve foglalkozom német juhászkutyákkal. Első német juhász szukámat (Nádasjáró Elida) 1993-ban kaptam, ő tapasztalatlanságunk miatt nem volt kifejezetten kiemelkedő szuka semmilyen téren, átlagos külsejű, de intelligens, kedves lány volt. Már akkor is nagyon érdekelt a kutyakiképzés és kiállítás, ezért 1997-ben megvettem első 'komoly' német juhász kan kutyámat, Apoll von Haus Kiss-t. Ez a kutya testesítette meg minden álmomat, okosabb, intelligensebb kutyám azóta sem volt. Általa és vele tanultam meg a kutyakiképzés alapjait. Sajnos egy fiatalkori autóbaleset miatt Apoll kiállítási karrierje hamar véget ért, de a kiképzőpályán kárpótolt mindenért. 1999-ben született meg az első alom kennelünkben Apolltól és Sherrytől. 10 gyönyörű, egészséges, intelligens kiskutyával szaporodtunk meg. 2000-ben megismételtük ezt a párosítást. Sherrykénk ezután 'nyugdíjazásra' került, 2006-ig volt tagja a családunknak. Apoll 2005-ös tragikus halála után kezdtem komolyan foglalkozni a tenyésztés és kiképzés gondolatával, azóta került hozzám az összes mostani kutyám, tenyészetem alappillérei. Kiállítási és tenyészminőségű normál szőrű kiskutyák, valamint csodálatosan szép hosszú szőrű kiskutyák kerülnek ki kennelemből. Számunkra a legfontosabb értékek: egészséges csípő, stabil idegrendszer, erős csontozat és kiváló idegrendszer.

Royalvölgyi

Royalvölgyi

Szász István vagyok a Royalvölgyi Kennel túlajdonosa.BaranyábanPécstől - 4-km-re Kozármislenyben lakom.6-éve tenyésztem a Német Juhászkutyát.Első szukám Ebesi Fürge Frussy -tól és Kuckószéli Iékótól,lett tenyészetem bűszkesége Royalvölgyi Kitti.Sok kiállításon vettem vele részt,és nagyon sok síkert, dícsőséget hozott tenyészetemnek.Sok segítséget kaptam klub társamtól,Hufnágel Jánostól, és Takács Ferencz-től,a kiállításokra való felkészítésre,trenírozásra,a fedeztetések-szakmai tanácsok.Jelenleg 2-kan 6-szuka,képezi tenyészetemet, mely időnként változík. Célom a Német Juhászkutya tenyésztésével,minél szebb és jobb idegrendszerű kutyákkal hozzájárulni mások öröméhez,a Német Juhászkutya megszerettetése.

Schwarz Feuer

Schwarz Feuer

1989. óta foglalkozom német juhászkutyák, azon belül tenyésztésével és kiképzésével. Általam tenyésztett például a jászberényi mentőkutyásoknál szolgáló eb, pár évvel ezelőtt a világbajnokságon második helyezést ért el.

Steinamangeri

Steinamangeri

1980-ban, 16 éves koromban diákmunka keresetemből vásároltam az első német juhászkutyámat. A keresztségben a Trojka nevet kapta. Trojkával felsőfokú ( K. III.) munkavizsgát tettem és 1984-ig versenyeztem vele. Katonai szolgálati időmben a Határőrségnél nyomozó kutyavezető voltam. A Magyar Államvasutak biztonsági szolgálatánál szolgálati kutyavezetőként is tevékenykedtem.A Belügyminisztérium Dunakeszi szolgálati kutyavezető képző iskoláján kétszer három hónapos kiképzésén is részt vettem.1988-ban Steinamangeri néven kennelt alapítottam. Steinamanger, lakhelyem Szombathely német neve, ami annyit jelent, hogy : Kő a pusztában.A kennelalapítást megelőzően 1987-ben az SV (Verein für Deutscher Schaeferhunde) tagja lettem, és az ugyanebben az évben alapított MNJK (Magyarországi Német Juhászkutya Klub) tagjai sorába léptem az alapítást követően rövidesen. Továbbá tagja vagyok még a szomszédos Ausztria németjuhászos egyesületének az SVÖ-nek is 1990-től.Időközben a családalapítás és az egzisztencia megteremtése miatt az aktív kutyázás kissé háttérbe szorult, mivel a kutyasport nálunk sohasem egzisztenciális kérdésként szerepelt. A 2000-es évben, Lorby Haus Willerau nevű kutyám, aki nyolc évesen hagyott itt bennünket, új kutyát vásároltunk Németországban Hans Uhl v. d. Amperauen tenyészetéből Elfit. Elfivel minden eredményt abszolváltunk.

Steinheart

Steinheart

1975-től kezdődően, német juhászkutyákat tenyésztek. Amióta a fajta kettévált, kizárólag munka vonalúakat. Az ilyen kutyák jelentik számomra a munkát, a szabadidős tevékenységet, az életet. Kizárólag munkavonalra szelektálok kennelemben, ahonnan hazánkba, és a világ minden tájára kerültek már kiváló munkakutyák. A Steinhart tanyán vállalom kutyák képzését bentlakással, panzióztatást, illetve gazdával történő, közös képzést. Eladásra kínálok kölyökkutyákat, növendékeket és felnőtt kutyákat egyaránt, előképzéssel, kiképezve, igény szerint vizsgával. Vásárlás előtt lehetőséget biztosítok a kutya megismerésére, megnézésére, kézbe vételére akár képzés közben, akár különféle élethelyzetekben. A leendő gazda kívánalmait megismerve, tudom ajánlani az igényeinek legmegfelelőbb kutyát. Amennyiben a gazda szeretné, nevelési, tartási, etetési, képzési tanácsokkal látom el. Tenyésztés során vesszőparipám a munkavonalú német juhászkutyák terhelhetőségének, munkabírásának, kiváló ösztöneinek megtartása, fokozása, a fajta kezelhetőségének, nyíltságának megtartása mellett.

Szigetházi Rubi

Szigetházi Rubi

Rubi Emilnek hívnak 1950. február 20 -án születtem Budapest, (Csepel Királyerdőben), ahonnan 3,5 éve elköltöztem. Jelenleg Szigetszentmiklóson élek feleségemmel, Zsuzsival. Tenyészetünk a Szigetházi Rubi elnevezést Szigetszentmiklóshoz való kötődésünkből eredően kapta. A német juhászkutyákat már gyerekkoromban megszerettem, mivel szüleimnek mindig ilyen kutyájuk volt. Az 1960 -as években Királyerdőben Szalay Ferenc és felesége által irányított Kutyakiképző Iskola alapító tagjai voltunk egy albínó (fehér) német juhászkutyával. A többi konkurens kutya fajta divathullámai ellenére számomra továbbra is a 'Kutya' No.1. a német juhászkutya.

Vom Grysycos

Vom Grysycos

Kennelünk 1991-ben jött létre vom Grysycos néven. Tenyészcélunk már akkor is az volt, hogy tőlünk kikerülő kutyák sok területen jól használhatóak legyenek, a németjuhász univerzalitásához hűen. Elsősorban munka orientált típust tenyésztünk, de természetesen fontos, hogy a küllem maximálisan megfeleljen a használhatóságnak. Vagyis az ép testben ép lélek mondás velősen kifejezi, mi is a cél.Kutyáink itthon is, és külföldön is bizonyítottak már, nemzeti bajnokságokon, amerikai bajnokságon, világbajnokságon egyaránt.Évente nem születik nagyszámú alom, van, hogy egy sem: filozófiánk, hogy csak akkor elljen egy szukánk, ha biztosan jó partnerre találtunk, és a kölykök valóban szüleik javított kiadásai lesznek. Keressük a kiemelkedő adottságú, már bizonyított partnereket, amelyeket ha lehet, személyesen is megnézünk munkában.Fontosnak tartjuk, hogy kutyáink a kötelező szűrőkön átjussanak, ezekre személyesen készítjük fel őket. A kiképzés nem csak kötelesség, hanem öröm is egyben, mind a kutyának, mind nekünk. A kutyássportok sokféle ágában próbáltuk már ki magunkat is, kutyáinkat is: a hagyományos őrző-védő sport mellett belekóstoltunk az agilitybe, a mentőkutyázás rejtelmeibe is. Valljuk, hogy a németjuhász sokoldalú fajta, amelynek nem minden egyede kell, hogy alkalmas legyen minden feladatra, de minden feladatra kell, hogy alkalmas egyedet találjunk a fajtán belül

Von Aurora Teufelblut

Von Aurora Teufelblut

Ördög Tibornak hívnak, 1965-ban születtem Gy˜rben. Sajnálatosan gyerekkoromat 10 emeletes panelházak között töltöttem, így díszhalakon kívül más hobbiállatom nem lehetett. 2000-ben sikerült családi házba költöznöm, és ekkor vettem életem els˜ kutyáját, amit természetesen, egy nagyra becsült német juhászkutyáról neveztem el, MANCS-ról. Nagy ambícióval láttam neki az általam elképzelt kiképzési tervnek és kiállításra történ˜ felkészítésnek. Egy id˜ után azonban rá kellett jönnöm, hogy ez az út nagyon nehéz.2004-ben elkezdtem kiállításokra járni és a kezdeti visszaesést követ˜en ismét tele reményekkel, vágtam neki a kutyás életnek. A német juhászkutya számomra nem csak küls˜leg fontos, hanem bels˜leg is. Én úgy gondolom nem véletlen, hogy ez a fajta terjedt el a világon a legeredményesebben. Sokrétˆ használhatósága végett családi társként épp úgy alkalmas, mint munkára befogott kutya.Természetesen mint minden tenyészt˜nek nekem is van célkitˆzésem, amit a következ˜ként tudnék megfogalmazni: Mondhatnám egyszerˆen, szeretnék olyan német juhászkutyát tenyészteni, ami univerzális, de ez így önmagában nem lehetséges. (vakvezet˜-kutya, terel˜-kutya, kábítószerkeres˜-kutya sport-kutya, stb) Az én elképzelésem, hogy a kutyáim küllemben megfeleljenek a német fajtaleírásnak, ugyanakkor alkalmasak legyenek a tenyésztéshez szükséges munkavizsgák megszerzésére.

Tuti menü