Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mopsz kennelek képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Mopsz kennelek - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Mopsz kennelek
Keresés
Találatok száma - 16 db
Beautiful Clement

Beautiful Clement

Ez az oldal a mops kedvelők számára készült. Oldalainkon hasznos tanácsokat kaphatnak a kutyák tartásához, gondozásához, továbbá a kennelünk híreiről és mops-ról szóló leírásokat is olvashatnak. Reméljük oldalaink elnyerik tetszésüket és legközelebb is látogatóink között üdvözölhetjük Önöket!

Black Jade

Black Jade

Miért mopszok? Szeretjük őket. Nagycsaládosként családi környezetben tartjuk őket, mind a felnőtt, mind a kölyök kutyák szocializáltak. Az tartson mopszot, aki családtagként akarja tartani, nem pedig állandóan odakint. A hagyomány szerint társasági kutya, öleb. Fajtája miatt érzékeny, a gazdájától távollétet nehezen viseli; akkor érzi legjobban magát, ha alapvetően lakásban tartják. A kinti környezeti viszonyokat rövid orra miatt nehezen tudja elviselni. Gondozása könnyű, felnőtt korban kevés mozgás igénye van. Elítéljük azokat, akik lélek nélküli tárgyakként kezelik a kutyákat - pl. láncon tartják őket a kertben, szinte mozgási lehetőség nélkül. Magyarországon a rossz törvényi szabályozás miatt sok a szaporító, azaz a be nem jegyzett tenyésztő', aki törzskönyv nélkül árul. Miattuk megnőtt a beltenyészet. Olcsóbb, de kockázatos a szaporítótól venni kutyát, mert nincs szűrve, genetikai háttér miatt megvakulhat, súlyos idegrendszeri probléma alakulhat ki 1,5-2 éves korától. Küldetésünk: a fentiekben vázolt magyarországi helyzet miatt más tenyésztőkkel összefogva hozzájárulni a hazai mopsz állomány vérvonalának külföldi minőségi vérvonallal történő felfrissítéséhez.Három hobby kutyánk is van. Először a két spániel csatlakozott hozzánk. A mopszokat a harmadik hobby kutyánkon keresztül ismertük meg. Egy kicsit kutya, egy kicsit cica, egy kicsit malacka, és egy igazi móka.

Bravo Box

Bravo Box

1992-ben kezdtük a kutyatenyésztést boxer fajtájú kutyák tenyésztésével. Kenelünk 1996. június 12-től a MEOE által engedélyezett BRAVÓ BOX KENEL néven működik. 1998-tól fajtaváltás keretében mops fajtájú kutyákkal kezdtünk foglalkozni. A világsikert számunkra az 1998. január 12-én született Remizmenti Buflak Helga nevű, mops fajtájú szuka kutya (MOPS 4537/98) hozta meg. Eredményei: HPJ 3, CAC 30, CACIB 2, HFGY 5, BOB 3, HCH, HGRCH, HSHCH. 2001. december 5-én született a tőle származó Bravó Box Napsugár nevű szuka kutyánk (MOPS 7147/02), aki a következő eredményekkel büszkélkedhet: HPJ 5, CAC 10, CACIB 2, HFGY 4, BOB 2, HJCH, HCH, HSHCH. 2005. június 13-án született a Bravó Box Napsugártól származó Bravó Box Enikő nevű szuka kutyánk. Eddigi eredményei: HPJ 1, CAC 8, HFGY 3. 2005-től Francia Bulldog kutyák tenyésztésével is foglalkozunk. 2005. június 3-án született Bravó Box Kiss Piezzi Amici nevű Francia Bulldog kutyánk (FRBull 6619/05). Eredményei: CAC 5, HFGY1. Az ő leszármazottai a 2008. szeptember 3-án született Bravó Box Aths (FRBull 1337/08) és Bravó Box Aldó (FRBull 1338/08).

Bulli-Mops of Flash Strong

Bulli-Mops of Flash Strong

Angol bullterrier és mops kutyáink vannak.2004 -ben került hozzánk az első bullink Amsher aki ismeri ezt a fajtát az tudja nem voltak unalmas napjaink.Sokat jártunk vele kiállitásokra szép eredményeink vannak.2007-ben Archibald érkezett a családunkba felbolygatta a mindennapokat.Lett ,a bullik mellett még egy szerelmünk a mops ,kedves bájos tekintetével belopta magát a szivünkbe. Mindig szeretetre éhesen bújik hozzád ,hogy csak Őt csak Őt szeretgesd, figyeli a mozdulataidat ,ragaszkodik hozzád .Éber ,a mieink őrzik a házat félelmetesek. Betörök vigyázzatok.Mig a bullterrier kényelmesen alszik addig a mops örködik. Persze van forditva is ha ők elfáradnak jön a váltás .Lásd a fotoalbumot......... Amiért ezt az oldalt létrehoztuk az az ,hogy 2009-ben nagy dolog történt velünk Amshernek kiskutyái születtek .A fotoalbumban láthatjátok, ALI BABÁT a negyven rabló a jövö zenéje .Jó szórakozást az oldal megtekintéséhez. Köszönet Ágnesnek és Zoltánnak.

Cool The Brand Kennel

Cool The Brand Kennel

Nevem Dékány Istvánné, Dunaföldváron élünk családommal, ahol 2003-ban kezdtünk el Mopsz kutyákkal foglalkozni. Igazán nagy örömet jelentett számunkra amikor hazahoztuk első szuka kiskutyáinkat. A család szeme fényei lettek. Hamarosan egy kan kiskutyával is gyarapodtunk, mellyel ez idáig szép sikereket értünk el. Túl vagyunk az első almok megszületésén, minden kiskutya igazi boldogság. Ha ismét választanunk kellene a fajták közül, ma is a mopsz mellett döntenénk. Ennyi ragaszkodás, szeretet, vidámság feledtet minden mást.

Dawns Little Tiger Mopsz

Dawns Little Tiger Mopsz

A bemutatkozás mindig nehezen indul,úgyhogy el is kezdem gyorsan.2003 nyár végén el döntöttem,hogy szeretnék egy édes bújós kistestű kutyust.Akkoriban még nem volt igazán ismert a mopsz fajta,én is egy újsághirdetésben láttam meg először.Na hát mondanom sem kell szerelem volt első látásra!Sok kutyit megnéztem,de valahogy nem találtam az igazit.Egy piros keretes hirdetésen aztán megakedt a szemem.Amerikai vérvonal,győztes szülők,hmm jól hangzik.Már csak egy kiskutya volt itt akit nem foglaltak le,egy kislány.Én fiúcskát szerettem volna de azért elmentünk megnézni.Sok-sok kis törpe szaladgált,játszott körülöttem,de egy valaki csak ült a lábamnál és nézett rám.Ő volt a kis 'maradék' és én ezt nem is tudtam.Erre mondják azt,hogy a kutya választ gazdit.Enyém lett!Ő lett az én Trixim.Imádtam,gondoskodtam róla és nagyon vigyáztam rá.Aztán gondoltam kipróbálhatnánk magunkat egy kutyakiállításon is.Beneveztem hát életünk első CACIB kiállítására.Egyből tudtam,hogy ezt szeretném csinálni.Elvarázsolt a sok kutya és az az élet ami ott zajlik.Megkaptuk a kitűnő 4. címet,ami nem is rossz elsőre Bánhidi Marika nénitől.Nagyon boldog voltam!

Diamondgloss

Diamondgloss

Kaposváron családi házban töltjük mindennapjainkat egy mopsz és egy rotweiler társaságában. Mindig is akartunk egy kisebb testű és jó fejjel rendelkező kiskutyát, akit igazán lehet szeretgetni és dögönyözni. Ismerőseimnél és a családon belül is megismerkedhettünk a mopszok tulajdonságaival, amik lenyűgöztek bennünket. Szeder kiskutyaként is aktív volt és elmondhatjuk, hogy a mondás igaz! A kutya választja ki a gazdáját, mint ahogyan bennünket is Szeder. Lerázhatatlan volt és akaratos, nem lehetett neki nemet mondani. Így hát Ő lett a mi másik házi kedvencünk. Nagyon szeretetre méltó és szeretetre vágyó kutya, aki önzetlenül szereti a családját és nagyon hálás is egyben. Játékossága kifulladhatatlan és igazi házőrző, ami egészen csodálatra méltó. A ringdresszúra tanulása és gyakorlása után eljutottunk első kiállításunkra, ahol fajtagyőztes lett Szeder. Sokan tévhitben élnek, hogy a mopszok kizárólag szobakutyák -fáradékonyak, alig kapnak levegőt vagy el vannak hízva és nem terhelhetőek ennek a fajtának a képviselői. Egyik kedves barátunk felhívta a figyelmünket az agility szépségére és pozitív oldalára, így hát úgy gondoltuk, miért is ne próbálhatnánk. Dia élsportolói múltja adott volt ahhoz, hogy ezt a sportot együtt eredményesen űzzék.

Gyula Szépe Gyöngye

Gyula Szépe Gyöngye

Már gyerekként is rajongtam az állatokért, főleg a kutyákért. De a komolyabb kutyás történetem 2001-ben kezdődött, amikor megismerkedtem a kutyakiállítások világával! Előtte még soha nem halottam a kutyakiállításokról, és valójában azt sem tudtam hogy mit is jelent! De nagyon megtetszett és eldöntöttem hogy én is részt szeretnék venni ilyen rendezvényeken, mint kiállító! Ezért 2002-ben, 12 évesen hosszas keresgélés, olvasás, tanulmányozás után, megvettem életem első kutyáját, Sissyt, egy angol cocker spániel kölyök személyében! Sissy-vel kezdtem el tanulni, és sikerült néhány szép eredményt bezsebelnünk/elérnünk! 2004-ben megalapítottam a Gyula Szépe Gyöngye kennelt!

Ipolyparti Huncut

Ipolyparti Huncut

2002 nyarán egy kiállítás során pillantottuk meg ezt a fajtát (mops), és elhatároztuk, hogy majd mi is veszünk egyet. A nyár végére ez meg is valósult. A kutyaújságot böngészve találtunk egy jónak tűnő hirdetést, majd felvettük a kapcsolatot a tenyésztővel. Megbeszéltünk egy időpontot és találkoztunk is. Igaz elég sokat kellett érte utaznunk, ugyanis Székesfehérvárra mentünk, de az vigasztalt az út során, hogy majd hazafelé többen megyünk. A megbeszélt időpontban létre is jött a találkozó. Már az első pillanatban eldőlt, hogy visszünk haza egy pici kutyust, egy hét hetes, beige színű szukát. Akit Mollynak neveztünk el, és még azóta is a kennelünk huncut tagja. Így került hozzánk az első mops kiskutya. Nagyon rendes tenyésztőtől vásároltuk, amiért még máig is nagy köszönettel tartozunk neki. Köszönjük, hogy ilyen rendes volt velünk.

Hirdetés
My Little Giant

My Little Giant

Kutyáink és mi a Veszprém megyei Ajkán élünk kertes családi házban. Mindig voltak kutyák az életünkben. Nem emlékszem olyan id˜szakra, hogy ne futkosott volna 1-2 kutya az udvarunkban. Van, amelyre még ennyi id˜ távlatából is csodálattal emlékszem. Az egyik nagy szerelem, Bundás a kuvasz.Imádatom másik tárgyai a Mopszok. Az els˜ 2000-ben érkezett hozzánk, és olyan volt mint egy miniatˆr vihar. Nagyon megszerettük és ˜ az igazi elkényeztetett szoba kutya minálunk. Nem is tudom elmesélni Amina csodás dolgait, nagyon örülünk, hogy ˜ velünk él. Kis reménységünk Lalita, aki Szlovákiából a Mad - Mops kennelb˜l érkezett 2007-ben. Reméljük, hogy meghozza a várt eredményt a születend˜ kölykökben. Újabb kis családtagunk Remizmenti - Buflák Napsugár 2008 szeptemberében került hozzánk, aki egy újabb reménység kicsiny kennelünkben.

Naplástavi

Naplástavi

Kennelemről: 1996-ben kezdtem el foglalkozni a gondolattal, hogy pálya módosításom végett szeretnék kutya tenyésztéssel foglalkozni. Miután a különböző fajta kutyák nevelése, tartása addig sem volt idegen számomra (németjuhász, dobermann) sőt nagyon szerettem a kutyákat már csak rá kellett lelnem egy 'nekem való' fajtára. Sok fajtát megnéztem de igazán egyik sem az volt amire gondoltam . Egy véletlen folytán megláttam egy régi kutyás könyvben ezt az igazán különleges, mókás és nem mindennapi kutyapofát. Rögtön tudtam, hogy Ő az igazi. Tipikus szerelem az első látásra. Több kudarc és próbálkozás után úgy érzem, hogy a mostani tenyészállományt már sikerült szép és egészséges csapattá kinevelnem. Nyolc szukám és két kanom van jelenleg . A szukáim vérvonalában megtalálható többek között Hurlevent's Capone, Jester Vom Ulmer Haus, Chicco Of Wallydas. Frigyes, a fedező kanom (foto) fia, ezüst színű, neve: Genius Of Superior, eddig elért eredményei: HJCH -3xHJP, F.Kl.Gy, Res CAC, 3 x CAC. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy szívesen visszajárnak hozzám látogatóba a tőlem vásárolt kutyákkal a gazdik és én nagyon örülök a látogatásoknak.

Of Top Team

Of Top Team

Az első mopszot 1997 nyarán Lengyelországból hoztuk. Ő Zu-Zu, aki az amerikai Sheffield's és Harper's vonalakból származik. Sokat köszönhetek neki. Nem sokkal utána az ősz folyamán jött Foto, szintén amerikai vonalakból. Igazán velük lendültem be a kiállítási életbe és a tenyésztésbe. Mindketten ICH illetve Multi Champion kutyák lettek. Utódaikkal a mai napig tenyésztek.

Rengőhegyi-Ormán

Rengőhegyi-Ormán

Mióta emlékszem kutyák vettek körül. Családi portánkat Madzag nevű puli kutyánk őrizte. Ali a németjuhász 9 évig volt a társam, több munkaversenyen és kiállításon is eredményesen szerepeltünk. A mopszok 8 éve részesei az életünknek. Igazi családtagok, semmiből nem lehet kihagyni őket, együtt TV-zünk, sétálunk és kirándulunk. Személyiségük, őszinte ragaszkodásuk és bohóckodásuk mindig felvidít. A kiskutyákat nagyon szeretjük, megpróbáljuk úgy nevelni őket, hogy a leendő gazdiknak a lehető legtöbb öröme teljék bennük. Tenyésztői célunk, az egészséges, örökletes betegségektől mentes, kiegyensúlyozott idegrendszerű, boldog kutyus.

Sóstóhegy Kincse

Sóstóhegy Kincse

Az oldalon megtudhatod a kennelünket pillanatnyilag érintő eseményeket, megismerheted fedező kanjainkat, az eladó kiskutyáinkat és olyan kutyakiállításokat, rendezvényeket, ahol személyesen találkozhatsz velünk. Ha csak képeket nézegetnél erre remek lehetőséget kínál fotógalériánk. Kellemes időtöltést kínál Fórumunk is, ahol új emberekkel ismerkedhetsz meg, segítséget kérhetsz, tapasztalatokat és élményeket cserélhetsz velük. Ha bármi kérdésed lenne a kutyáinkal vagy a weboldallal összefüggésben, vedd fel velünk a kapcsolatot akár e-mailben, akár telefonon keresztül! Utóbbit a Kapcsolat menüpontban találhatod meg!

Szent Főnix-Bergi

Szent Főnix-Bergi

Szebenyiné Éva vagyok Cegléden egy nagyon szép külterületi részen élünk, kutyáink nagyon élvezik a nagy tágas udvar adta lehetőségeket.2005-ben két pici mopsszal szaporodott a családi létszám.Szerelem volt ez első látásra és a két kis bohóc gondoskodott róla hogy elmélyüljön.Ahogy cseperedtek ugy jött a felismerés hogy szeretnék velük többet foglalkozni annál,hogy csak kedvencek legyenek. Elkezdtünk kiállitásokra járni és ismerkedni a fajtával. A kiállitásokon elég szépen szerepeltünk , jöttek a cimek helyezések,ekkor döntöttem a tenyésztés mellett hogy, másnak is lehessen ilyen csupa sziv ,vidám kis bohóca. 2009-ben elvégeztem a MEOE-által szervezett tenyésztői tanfolyamot hogy ezzel is próbáljak minnél jobban emelni tenyésztés szinvonalán, célom az egészséges, erős csontozatú a fajta jellegnek megfelelő egyedek tenyésztése. Jelenleg négy tenyész szukám és kettő nagyon szép eredményeket elért kan kutyám van.Nagy örömömre szolgál hogy a tenyészetemböl kikerűlt kutyusok is szépen szerepelnek kiállitásokon,meg állják a helyüket.Remélem hogy új gazdáiknak is sok örömet hoznak.

Teufelquelle

Teufelquelle

Czene Tibor vagyok, a Teufelquelle német juhászkutya és mopsz kennel tulajdonosa. 16 évesen vásároltam az első kutyámat, egy colliet 1986-ban, amivel a MEOE Gyöngyösi Kutyakiképző Iskolájába jártam. 1989-ben a határőrséghez kerültem Dunakeszire, ahol megismertem a német juhászkutya sokoldalúságát. 1990 óta vezetem a MEOE Gyöngyösi szervezetét és a Gyöngyösi Kutyaiskolát, több fajtával találkoztam pályám során, de munkakutyaként a német juhászkutyát érzem a legmegfelelőbb. Az első Teufelquelle alom 1997-ben született meg. Célom, hogy a Teufelquelle Kennelből kikerülő német juhászkutyák testileg-lelkileg egészségesek legyenek. Szolgálati, sport vagy hobbi kutyaként is sok örömet szerezzenek gazdáiknak, ezért csak megfelelő ösztönadottságokkal és kiváló vézennel rendelkező , csípő- és könyök displasia szűrt német juhászkutyák kerülnek tenyésztésbe. 2008-ban gyermekeim nyomására egy különleges fajta lopta be magát szívünkbe kedvességével, és groteszk bájával. Alapos keresgélés után találtunk rá az ország egyik legeredményesebb mopsz kenneljére, ahonnan megérkezett Bianka.

Tuti menü