Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyakennel linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Subarashil - Von [7. oldal]
részletek »

Kutyakennel képes leírás: Subarashil - Von [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
Subarashil

Subarashil

A Subarashil Hoshi Hikari Kennel 1996-ban alakult. Kennelünket azóta több sajáttenyésztésű és a világ minden tájáról importált gyönyörű kutya képviseli. A kicsik családi környezetben nevelkednek, jól szocializáltak, egészségesek, vidámak. Számos győztes kutyánk van a világ különböző helyein, kedves családoknál. Kutyáink minőségéért és boldogságáért igyekszünk a legtöbbet megtenni, hogy kutya és gazdi is elégedett legyen és sok örömük legyen egymásban, mert 'Kutya nélkül lehet élni, de minek.'

Szeleburdi

Szeleburdi

Hódi Lilla vagyok, Szegeden élek a családommal és a kutyáinkal. A westie kutyák szeretetét örököltem. A nagymamám ajándékba kapta az első westie kutyáját 1998-ban. Cili rögtön a család kedvence lett. Mindenkit elbűvölt kedves, vidám természete. Mikor felnőtt szerelembe esett egy O'LaLa fiúval, ebből a nászból született meg az első Szeleburdi Westi alom. Tünemény volt az 5 apró, játékos, hófehér kismackó, nem lehetet betelni látványukkal. Ekkor tudtuk elvesztünk, hobbi tenyésztők lettünk. Meghagytunk az alomból egy kislányt, Picúrt. Mostmár két kutya halmozott el bennünket feltétel nélküli szeretetével, ragaszkodásával. Rengetedet játszottam velük. Egy későbbi alomból kaptam az első saját kutyusomat, Bizsut. Az igazság hogy kikönyörögtem egy saját westit. Őt már én gondoztam, neveltem Nagy egyéniség lett belőle. A három lány mellé vettünk egy szép fiút. Szerencsés választás volt, nagyon szép utódok születtek tőle. Ők négyen már nyugdijas korúak. 2007-ben két fiatal westivel bővült a család. Higgins és Nina hazai tenyésztésű, kitűnö minőségű kutyusok. Nagyon gyorsan, azonnal beilleszkedtek a családba, jólnevelt, kedves westik. Kutyáink nem rendelkeznek győztes eredményekkel, de mindegyik a fajta kiválló képviselője. Utódaik a kiállításokon is megállnák a helyüket.

Szent Főnix-Bergi

Szent Főnix-Bergi

Szebenyiné Éva vagyok Cegléden egy nagyon szép külterületi részen élünk, kutyáink nagyon élvezik a nagy tágas udvar adta lehetőségeket.2005-ben két pici mopsszal szaporodott a családi létszám.Szerelem volt ez első látásra és a két kis bohóc gondoskodott róla hogy elmélyüljön.Ahogy cseperedtek ugy jött a felismerés hogy szeretnék velük többet foglalkozni annál,hogy csak kedvencek legyenek. Elkezdtünk kiállitásokra járni és ismerkedni a fajtával. A kiállitásokon elég szépen szerepeltünk , jöttek a cimek helyezések,ekkor döntöttem a tenyésztés mellett hogy, másnak is lehessen ilyen csupa sziv ,vidám kis bohóca. 2009-ben elvégeztem a MEOE-által szervezett tenyésztői tanfolyamot hogy ezzel is próbáljak minnél jobban emelni tenyésztés szinvonalán, célom az egészséges, erős csontozatú a fajta jellegnek megfelelő egyedek tenyésztése. Jelenleg négy tenyész szukám és kettő nagyon szép eredményeket elért kan kutyám van.Nagy örömömre szolgál hogy a tenyészetemböl kikerűlt kutyusok is szépen szerepelnek kiállitásokon,meg állják a helyüket.Remélem hogy új gazdáiknak is sok örömet hoznak.

Szentmihályi-Szabó

Szentmihályi-Szabó

1987-ben kaptam életem első puliját, Tengerdi-Házi Morgót, majd Morgó mellé párnak két évvel később Diófástelki Híröst, aki számomra a mai napig a tökéletes szuka. Azt, hogy életem a pulik miatt gyökeresen megváltozott, neki köszönhetem. Ma Budapest mellett, Maglódon élünk, puli tenyészetem miatt feladtuk a Mátyásföldi otthonunkat, mert a népes puli családnak a Mátyásföldi udvar kicsinek bizonyult. Szerencsés voltam, hogy a tenyésztést rögtön egy ilyen szukával /Hirös/ kezdhettem, aki nem csak szép volt, de az utódjai is klasszis kutyák lettek. Így mindjárt az első alomból Hunor és Héra majd a következő alomból Ivó és Írisz, mind kitűnő küllemű és nagyon jó idegrendszerű, utódjaik szintén a fajta kiemelkedő egyedei lettek. Hosszú éveken át tenyészetemben csak a fekete szín fordult elő. Majd 1997-ben engedélyt kértem Kalácsos Sutyi és Gyálhatári Gold fekete x fehér párosítására, melyből kiváló egyedek születtek, egyedül álló szurokfekete pigmenttel, nagyon jó szerkezetű, mély fekete szőrzettel. Később a maszkos fakó szín tenyésztése nagy kihívást jelentett és Szentmihályi-Szabó Gréti szukám és Csávai Nimród párosításából megszületett Szentmihályi-Szabó Eper maszkos fakó szukám.

Szép-Apáti

Szép-Apáti

Farkas Zoltánnak hívnak, 33 éves vagyok. Már fiatalon belekóstolhattam nagyszüleim vidéki gazdaságában mindabba a csodába, amit a ház körüli élőlények megfigyelése, gondozása, és nevelése jelenthet az erre fogékony ember számára. A nyári szünidők, melyeket vidéken töltöttem, megpecsételték a sorsomat. Kezdődött az első csibecsapat felnevelésével, majd beteljesült a nagy álom lett egy kutyám. Az első egy kuvasz szuka volt. Sok időt töltöttem vele, igazi társam lett. Az első pedigrés pulimat 2004 nyarán vettem. Olajfa-Pusztai Dió a neve. Tenyésztője, és családom szerint is szerelem volt az első látásra. Lenyűgözött az intelligenciája, a temperamentuma és nem utolsó sorban a természete. Ekkor döntöttem el, hogy ezzel a fajtával komolyabban szeretnék foglalkozni. Sok időt töltöttem a fajta standardjának megismerésével, remélve, hogy egykor majd képes leszek felismerni az adott egyed erényeit és hibáit is. Még ugyanabban az évben vásároltam egy fehér szukát is, majd az idős kutyám kimúlása után egy újabb kuvasz szukát is. Ezzel a három kutyával indultam el a küllembírálatokon való részvétel rögös útjain. A kezdeti nehézségek után jöttek az első sikerek, és az első Champion megtisztelő címek is. A következő években szintén sok versenyen megjelentünk és a tőlünk telhető legjobb módon igyekeztünk szerepelni. Megtanultam a fajták jellegzetes szőrápolását is.

Szigetházi Rubi

Szigetházi Rubi

Rubi Emilnek hívnak 1950. február 20 -án születtem Budapest, (Csepel Királyerdőben), ahonnan 3,5 éve elköltöztem. Jelenleg Szigetszentmiklóson élek feleségemmel, Zsuzsival. Tenyészetünk a Szigetházi Rubi elnevezést Szigetszentmiklóshoz való kötődésünkből eredően kapta. A német juhászkutyákat már gyerekkoromban megszerettem, mivel szüleimnek mindig ilyen kutyájuk volt. Az 1960 -as években Királyerdőben Szalay Ferenc és felesége által irányított Kutyakiképző Iskola alapító tagjai voltunk egy albínó (fehér) német juhászkutyával. A többi konkurens kutya fajta divathullámai ellenére számomra továbbra is a 'Kutya' No.1. a német juhászkutya.

Sztár-Farádi

Sztár-Farádi

Bízunk benne, hogy látogatása alkalmával kellemesen tölti honlapunkon idejét! 2002-ben vettük első kutyánkat, Shívát. Akkor költöztünk kertes házba és úgy gondoltuk, a nagy kertben elfér egy kutyus is. Több szempontnak kellett megfelelnie az új családtagnak. Rövid szőr, közepes nagyság, de mégis házőrző típus. Igen, így esett a választás a Boxer-re! Azóta bebizonyosodott, hogy ragyogó választás volt. Minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Úgy is, mint családi kutyus (a lányaim imádják, és Ő vigyáz rájuk) és úgy is, mint a ház védelmezője.

Teufelquelle

Teufelquelle

Czene Tibor vagyok, a Teufelquelle német juhászkutya és mopsz kennel tulajdonosa. 16 évesen vásároltam az első kutyámat, egy colliet 1986-ban, amivel a MEOE Gyöngyösi Kutyakiképző Iskolájába jártam. 1989-ben a határőrséghez kerültem Dunakeszire, ahol megismertem a német juhászkutya sokoldalúságát. 1990 óta vezetem a MEOE Gyöngyösi szervezetét és a Gyöngyösi Kutyaiskolát, több fajtával találkoztam pályám során, de munkakutyaként a német juhászkutyát érzem a legmegfelelőbb. Az első Teufelquelle alom 1997-ben született meg. Célom, hogy a Teufelquelle Kennelből kikerülő német juhászkutyák testileg-lelkileg egészségesek legyenek. Szolgálati, sport vagy hobbi kutyaként is sok örömet szerezzenek gazdáiknak, ezért csak megfelelő ösztönadottságokkal és kiváló vézennel rendelkező , csípő- és könyök displasia szűrt német juhászkutyák kerülnek tenyésztésbe. 2008-ban gyermekeim nyomására egy különleges fajta lopta be magát szívünkbe kedvességével, és groteszk bájával. Alapos keresgélés után találtunk rá az ország egyik legeredményesebb mopsz kenneljére, ahonnan megérkezett Bianka.

Újtelepi Gyémánt

Újtelepi Gyémánt

Az első csivavánkat a jó tanulmányi eredményükért jutalomból vásároltuk a két lányunknak 1990-ben. A kiskutya nem származott neves tenyészetből, de a fajta jellegét hordozta. Kiállítási eredménye tenyészthető. Vele szerettük meg a fajtát. Élete 12 évében annyi szeretetet kutyától még nem kaptunk. Szinte családtaggá vált és a két lányunkkal együtt nőtt fel. Elvesztése számunkra tragédia volt. A következő csivavánk Dunaföldvárról került hozzánk. Ő szintén a szívünk csücske volt, 11 évet élt. Vele indult el lassan a tenyészetünk, amelyet saját tenyésztésű szuka kutyáinkra alapoztuk. Az első kan kutyánkat Budapestről vásároltuk 1996-ban. Vele kezdtünk el igazából kiállításokra járni. Ő még jelenleg is velünk él és családunk megbecsült tagja. Állományunkban csak rövid szőrű csivava kutyák vannak. Az eltelt évek alatt több kiállításon is megfordultunk tenyészetünkkel, aminek köszönhetően az Ezüst koszorús mestertenyésztői címet értük el. Ez az eredmény nagyon hosszú, kemény és immáron 20 éves kitartó munka eredménye.

Hirdetés
Újvárosi Haspók

Újvárosi Haspók

Vaszócsikné Magdi vagyok az Újvárosi Haspók Kennel tulajdonosa. Kutyás családban nőttem fel, innen a rajongás az állatokért. Szüleimnek mindig is voltak kutyái, főleg német juhászok, de kuvasz és keverék tacsi is megfordult a családunkban. Öcsém a nagytestű fajtákért rajong, szerinte ezek 'vagány' kutyák. Volt dobermannja, gyönyörű kecses kutya volt. Jelenleg Ameikai Bulldogja van. Férjem régi álma volt a boxer. Esküvőnk után 1997-ben vettük az első boxerünket Napos Úti Carolint-Danát. Danával nagyon sok sikert értünk el. IPO I vizsgát tettünk, pontszámunk 273 lett a 300-ból, 90-92-92 elosztásban ,több kiállításon kitűnő eredménnyel szerepeltünk, több város 'Szépe' 'Bajnoka' címet szereztünk. A munkavizsga és a kiállítások, tenyész szemle után döntöttem úgy, hogy tenyésztésbe fogok. 2000-ben megalapítottam az Újvárosi Haspók Kennelt. Dana alapító szuka lett.

Universum

Universum

Az Universum kennel köszönti Önt a honlapján. Reméljük, hogy tenyészetünk bemutatásával újabb barátokat, és szimpatizánsokat nyerhetünk meg a már így is igen népes elkötelezett boxeresek táborába. Első kutyánkat 1988 nyarán vásároltuk. Tudtuk, hogy ez a kapcsolat egy életre fog szólni. Az érdemi tenyésztői munka azonban csak a második kutya megérkezése után két évvel 1996-ban indult Kőérbereki kennel néven. Legfőbb szempont saját kutyáinknál és a tenyészpartnerek kiválasztásánál is, hogy megfeleljenek a kötelező egészségügyi előírásoknak (HD, SP, stb.) és hogy kitűnő küllemi tulajdonságaik mellett, bizonyítsák belső értékeiket is (ZTP). Jelenleg az Universum kennel 6 különböző tenyésszuka otthona. Eredményeinket kizárólag a fajta hazai hivatalosan elismert gondozójának kiállításain (NBK), illetve külföldön szerezték. Így pl. Fiatal Klubgyőztes, Felnőtt Év és Klubgyőztesek. A Nemzeti Boxer Klub Elnöksége tenyészetünket 2001-ben az 'Év Tenyészete' elismerő címmel tüntette ki.

Velnöki

Velnöki

A Velnöki boxer kennelt 1969-ben alapította Széll János és neje. (ők a nagyszüleim-a szerk). Makón laknak, innen a kennel neve is. Hiszen Makó régen Alvelnök és Felvelnök falucskából állt, így lett a tenyészet neve Velnöki. Első tenyész szukájuk Bengó volt, akinek az első két almot köszönhetjük. Makói Lármás Bengó halála után évekig nem működött a tenyészet, majd második szuka, akinek a leszármazottai ma is a Velnöki-kennelben vannak, Gold-box Britta névre hallgatott, aki ugyan a kiállításokon különösen kimagasló eredményeket nem ért el, (a kitűnő kék szalagot mindig megkapta) de tenyészértéke rendkívül nagy volt, mivel sok utódot hozott a világra problémamentesen, valamint a vemhesség, szoptatás, és a későbbi kölyöknevelési időszakban is példásan ellátta utódait. Sajnos 8 évesen elpusztult, de az utódai azóta is öregbítik a kennel hírnevét. A legeredményesebb kutya Velnöki Elza volt, többek között az Interchampion címet is elnyerte.

Vom Grysycos

Vom Grysycos

Kennelünk 1991-ben jött létre vom Grysycos néven. Tenyészcélunk már akkor is az volt, hogy tőlünk kikerülő kutyák sok területen jól használhatóak legyenek, a németjuhász univerzalitásához hűen. Elsősorban munka orientált típust tenyésztünk, de természetesen fontos, hogy a küllem maximálisan megfeleljen a használhatóságnak. Vagyis az ép testben ép lélek mondás velősen kifejezi, mi is a cél.Kutyáink itthon is, és külföldön is bizonyítottak már, nemzeti bajnokságokon, amerikai bajnokságon, világbajnokságon egyaránt.Évente nem születik nagyszámú alom, van, hogy egy sem: filozófiánk, hogy csak akkor elljen egy szukánk, ha biztosan jó partnerre találtunk, és a kölykök valóban szüleik javított kiadásai lesznek. Keressük a kiemelkedő adottságú, már bizonyított partnereket, amelyeket ha lehet, személyesen is megnézünk munkában.Fontosnak tartjuk, hogy kutyáink a kötelező szűrőkön átjussanak, ezekre személyesen készítjük fel őket. A kiképzés nem csak kötelesség, hanem öröm is egyben, mind a kutyának, mind nekünk. A kutyássportok sokféle ágában próbáltuk már ki magunkat is, kutyáinkat is: a hagyományos őrző-védő sport mellett belekóstoltunk az agilitybe, a mentőkutyázás rejtelmeibe is. Valljuk, hogy a németjuhász sokoldalú fajta, amelynek nem minden egyede kell, hogy alkalmas legyen minden feladatra, de minden feladatra kell, hogy alkalmas egyedet találjunk a fajtán belül

Von Aurora Teufelblut

Von Aurora Teufelblut

Ördög Tibornak hívnak, 1965-ban születtem Gy˜rben. Sajnálatosan gyerekkoromat 10 emeletes panelházak között töltöttem, így díszhalakon kívül más hobbiállatom nem lehetett. 2000-ben sikerült családi házba költöznöm, és ekkor vettem életem els˜ kutyáját, amit természetesen, egy nagyra becsült német juhászkutyáról neveztem el, MANCS-ról. Nagy ambícióval láttam neki az általam elképzelt kiképzési tervnek és kiállításra történ˜ felkészítésnek. Egy id˜ után azonban rá kellett jönnöm, hogy ez az út nagyon nehéz.2004-ben elkezdtem kiállításokra járni és a kezdeti visszaesést követ˜en ismét tele reményekkel, vágtam neki a kutyás életnek. A német juhászkutya számomra nem csak küls˜leg fontos, hanem bels˜leg is. Én úgy gondolom nem véletlen, hogy ez a fajta terjedt el a világon a legeredményesebben. Sokrétˆ használhatósága végett családi társként épp úgy alkalmas, mint munkára befogott kutya.Természetesen mint minden tenyészt˜nek nekem is van célkitˆzésem, amit a következ˜ként tudnék megfogalmazni: Mondhatnám egyszerˆen, szeretnék olyan német juhászkutyát tenyészteni, ami univerzális, de ez így önmagában nem lehetséges. (vakvezet˜-kutya, terel˜-kutya, kábítószerkeres˜-kutya sport-kutya, stb) Az én elképzelésem, hogy a kutyáim küllemben megfeleljenek a német fajtaleírásnak, ugyanakkor alkalmasak legyenek a tenyésztéshez szükséges munkavizsgák megszerzésére.

Von Blasius Haus

Von Blasius Haus

A nevem Balázs Flórián, becenevem Samu. Miskolctól 15 km-re található Bőcs községben élek családommal és kutyáimmal. Már gyermekkoromban megszerettem az állatokat, különösképpen a kutyákat. Legelső kutyám Vulkán névre hallgató németjuhászkutya volt. Ekkor 15 éves voltam és igazi barátra és társra találtam benne. Sajnos 5 évesen elpusztult. A következő években másfajta kutyáim voltak de nem tudtam magam elkötelezni egyik fajtánál sem. 2005 évben a véletlennek köszönhetően egy kutyakiállításon találtam magam ahol a németjuhászkutyák újra lázba hoztak. Itt láttam meg Milford Boni-t akinek a mozgása lenyűgözött és hamarosan kennelem első számú tenyész szukája lett. Ezután egy barátomnak köszönhetően megismerkedtem Uwe és Doris Wienbarggal, a Butjenter Land németországi kennel tulajdonosaival. Sikerült nagyon jó baráti és szakmai kapcsolatot létesítenünk. Ezután került kennelünkbe a közös tulajdonban lévő Page Vom Butjenter Land, aki Rieke Vom Butjenter Land unoka. Nagyon sok idő és energia kell a kutyákhoz,ezért gondoskodtam a minőségi utánpótlásról és 2008.07.09.-én megszületett Teó nevű kisfiam aki a Von Blasius-haus németjuhászkutya kennel új tulajdonosává lépett elő. Mindaddig amíg nem tölti be a 18. életévét, rám és édesanyjára bízta a kennel irányítását.

Von El Cassius Dio

Von El Cassius Dio

1999-ben férjemnek meglepetésből vásároltam egy Yorkshire Terrier kis szukát 7 hónaposan, innentöl kezdve annyira megszerettük a Yorkshire Terriert mint fajtát hogy úgy döntöttünk, hogy ezt az igazán szép, elegáns és okos kiskutyát is szeretnék tenyészteni. Igaz a német juhászkutyáról nem mondtunk le, családunk fő vigyázója egy 4 éves német vérvonalú csodálatos szép szuka kutya, úgy hívják Tina, aki kiskora óta mellettünk nőtt fel és sok kiállításon csodaszép eredményekkel végzett. Igaz ő már lassan 11 éves de nagyon kedves pajtása és játszó társa Gloria, aki már 3 éves lesz ő szintén egy német juhász. Csodálatos kutyák akik sok nehézségen segítettek át minket. Lassan elkezdtünk vásárolni Yorkshire Terrier szukákat és egy kan kutyákat. Nagyon sok falba ütköztünk a tenyésztés kezdetén, hiszen szakirodalom igazán nem állt rendelkezésünkre és az elején segítséget nem igazán kaptunk. Mára tenyészetünket már megalapoztuk, saját tenyésztésű kutyáinkat már kiállításra viszik, és visszük. Ma már csak Biewer és Biro yorkshire kutyákat tenyésztünk, rengeteg Chamipon és Grand Champion Biewer yorkshire került ki kennelünkböl. Kutyáink megtalálhatók Kanadában, Egyesült Államokban, Németországban, Kaliforniában, Oroszországban, Franciaországban, Finnországban, Szlovéniában, Horvátországban, Izraelben, Dél Afrikában, Ukrajnában, Sao Paulo - Braziliában, Miamiban és sok más országban.

Von Fayer

Von Fayer

A németjuhász kutya tenyésztést közösen a fiammal végezzük, hivatalosan ő a von Fayer kennel tulajdonosa. Közvetlenül a baranyai megyeszékhely mellett Kozármislenyben élünk. Célunk az elit németjuhász kutyatenyésztés minél magasabb fokon.

Tuti menü