Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyakennel linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: McHighland - Pörgelóci [5. oldal]
részletek »

Kutyakennel képes leírás: McHighland - Pörgelóci [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
McHighland

McHighland

Legelső kutyánk egy nagy német juhász volt, még régebben. A későbi kutyusainkat csak azután ismertük meg, hogy találkoztunk Vizmathy Annamária kutyatenyésztővel, aki nekünk egy kedves, szeleburdi és önfejű fajtát ajánlott a westiet. Az ő jóvoltából került hozzánk 2005 őszén McHintosh Babett-a egy nagyon helyes lány westie. Őt Kókuszra kereszteltük, mert ahogyan az ember ránézett, olyan volt,mint egy fehér kis kókuszgolyó. Azután nemsokkal még egy lánykutyával gyarapodott a westiek sora, ő Baley's volt, akinek a tisztességes neve Ticky-Tacky of Surprise. Ők ketten igazi barátok lettek. Végül 2006 novemberében megszületett az első almunk, az A-alom. Én éjjel kettőig bírtam fenlenni, addig Kókusz hét kiskutyát szült meg. De ahogyan reggel megnéztem, már nyolc kiskutyája volt és anyukám is azt mondta, hogy ezt a nyolcadikat egyedül hozta a világra. Kókusz rágta el a köldökzsinórt, ő szedte le róla a magzatburkot és ő nyalta tisztára. Nagyon boldog voltam. De két héttel később ez a kisfiú meghalt, bélelzáródása lehetett szegénykémnek. Májusban végre megszületett a B-alom. Összesen hat kiskutya született és.........mind a hat fiú volt. :) Nagyon nagy meglepetés volt, és ezt a 10 éve tenyésztő barátunk is igazolni tudja, egy alomban mindig kell, hogy legyen legalább egy ellenkező nemű kutya, kivéve 1,2,3 létszámúaknál.

Méntelepi Kócos

Méntelepi Kócos

1991-ben egy kuvasz - Malomkő Dóra - megvásárlásával kezdődött minden ... Könyvek és újságok tanulmányozása során kutyánkat olyan szépnek találtuk, hogy kiállításra is beneveztük, ahol győztes címmel kezdte pályafutását. Nagy kedvet kaptunk a folytatáshoz, majd egy már felnőtt kan - Avarhalmi-Batal Asztor - megvásárlásával bővült az állományunk. Mindketten BkHCH címet értek el az évek folyamán, s közben megalapítottuk (1993) a Méntelepi kennelt (Fejes Pál). Minden évben születtek nálunk nagyon szép kuvasz kiskutyák. Sajnos, egyre kevesebben foglalkoznak ennek a fajtának a tenyésztésével. A kiállításokon feltűnt, hogy a szomszédos ringben gyakran egy házaspár volt - Soós Józsefék - összevetésben, egy kan és egy szuka fehér puli kutyájukkal. Alaposan szemrevételezve a dolgot, nagyon megtetszett ez a fajta, és a fehér színváltozat igazán illet a kuvaszok mellé. Ezzel el is dőlt a dolog: 1994-ben megvásároltuk Kőrösi Pásztor Tünde fehér puli szukát, és Berencs-Gyöngye Berci fehér puli kant. Most már két fajtával szerepeltünk a kiállításokon, és 1996-ban megalapítottuk a Méntelepi Kópcós kennelt (Fejes Pálné). Jöttek szépen az eredmények: Berci BkHCH címet ért el, utódai: Napfényvárosi-Csahos Varázs HJCH, HCH, KLGY, DGY, BOG, BOB, Méntelepi Kócos Bóbita HJCH, CAC, Méntelepi Kócos Diák 4x CAC, HFGY.

Mexican Peppers

Mexican Peppers

Pintér Ferenc Tibor vagyok, Tatabányán élek egy családi házban szüleimmel és a kutyusainkkal.Egy véletlen szerencsének köszönhetően kerültek együtt hozzánk csivaváink Gimesi Máriától. Ezúton is köszönjük Máriának a sok segítséget és hogy megosztotta velünk tapasztalatait és elsősorban, hogy gyönyörű és kedves kutyusai a Mi családtagjaink lehettek! A csivava a hiedelemmel ellentétben egy nagyon kedves, ragaszkodó kis bohóc és pusziözön. Imádja gazdáját, sőt az egész családot és a látogatókat is elhalmozza önzetlen szeretetével. Tenyésztésük során a fő célom: egy egészséges, a gazdik számára sok örömöt hozó, mind családi kedvenc, de akár kiállítási és tenyésztésben is helytálló kutyusok elősegítése. Az új generációval (sajáttenyésztésű) szeretnék majd kiállításokon is részt venni.

Milford

Milford

Barna Gábor vagyok, Debrecenben élek a családommal (feleségemmel, lányommal és a fiammal). Gyermekkoromban már igen korán érdekeltek a kutyák, így amikor 10 éves koromban kertes házba költöztünk, nagyon örültem az első házőrzőnknek, ami német juhászkutya volt. De az igazi kutyázás 1982-ben indult, amikor megkaptam az első igazi saját kutyámat. A neve Nantesi Blick, remek adottságokkal rendelkezett, igen jól lehetett képezni, remek társ volt, és ami akkor még nagyon ritkaságnak számított, német apja volt. Sok éven át napi szinten a társam, a barátom volt. 1990-től a pályakezdés, családalapítás miatt nem kutyáztam igazi aktív módon, bár akkor is voltak boxereim, masztiffom. De az igazi szenvedélyt nem tudták felidézni. 2002-ben döntöttem úgy, hogy vissza a német juhászhoz. 2005-ben megvásároltam Guccit, aki egy igen attraktív megjelenésű és jó genetikai értékű kan volt. Sajnos rövid ideig volt velünk a súlyos betegsége miatt. Folyamatosan tanulom, gyakorlom a kutyázást minden örömével együtt. Élvezem a szeretetüket és próbálom ezt a hobbyt összeegyeztetni a civil élettel. Nem utolsósorban a lányom is rendelkezik egy kis társsal. Fajtája: Ausztrál Silky Terrier, egy igazi szobacirkáló.

Montesito

Montesito

1973-ban születtem,Budapesten élek lányommal és kutyusaimal.Szókimondó ember vagyok,ellensége az állat kínzóknak,szaporítóknak és minden olyan megnyilvánulásnak ami az állatok ellen irányul .Mezőgazdasági szakiskolát végeztem állat tenyésztői szakon .Ez idő alatt sok helyen megfordultam,többek közt Gödöllőn az Állat orvosi egyetem gyakorló telepén és a Gödöllői Állat kórházban is ahol sok tapasztalatot gyűjthettem ,és megtanulhattam mindent amit az állatokról tudni akartam. Voltam Németországban(Hannover) is a 80-as években ahol lovakkal foglalkoztam ez nem volt hosszú távú mert a szívem haza húzott. Kezdetekben Sziámi cicákat tenyésztettem,több almot neveltem fel becsületesen, Kiskorom óta szeretem az állatokat ,és a kutyákért egyenesen rajongok, A fajta iránti szeretetem 10-12 éves koromben kezdődött ami mára már megszállottsággá nőtte kis magát .Imádom őket Ők éltetnek '96-óta foglalkozom csivavákkal .Első kutyusom egy hosszú szőrű kan volt Gerryke és volt mellette több lány kutyusom is a rövid szőrűekkel 2005-óta foglalkozom. Nálam kimondottan családi környezetben családtagként élnek kutyusaim, és a kicsik is ebben a meleg családi fészekben cseperednek .Kutyusaimmal napi rendszerességgel foglalkozom,játszunk,beszélgetek velük és puszilgatom őket .

Moonflower

Moonflower

Mindenkit üdvözlök, aki betekint a honlapomba, Kovács László (Alex) vagyok, Magyarországon (Sopron) Kópházán lakom családommal. A kutyák mindig közel álltak hozzám, gyermekkorom óta meghatározó részei az életemnek. Az első Bullyt (APJA) 15 éves koromban láttam, aki nagy hatással volt rám. Mai szemmel nem volt fajtájának mintapéldánya, bár ebben az időben (1988) csak néhány bull volt az országban. Későbbi barátom Kovács Péter tulajdona volt, akitől két év múlva megvettem első szukámat Amanda Kontinental és Iwan von der Schwefelquelle lányát, a neve Butterfly Barbara (Linda). Köszönettel tartozom Kovács Péternek és Répási Balázsnak, akik gyermekkoromban megfertőztek ezzel a gyönyörű fajtával, és barátaimnak Hüse Attilának (Rebelside), Veres Lajosnak (Fusion), Vámos Ferencnek (Vámrott), akik mellettem állnak a tenyésztői munkában, és segítenek a kiállításokon való részvételben.

My Little Giant

My Little Giant

Kutyáink és mi a Veszprém megyei Ajkán élünk kertes családi házban. Mindig voltak kutyák az életünkben. Nem emlékszem olyan id˜szakra, hogy ne futkosott volna 1-2 kutya az udvarunkban. Van, amelyre még ennyi id˜ távlatából is csodálattal emlékszem. Az egyik nagy szerelem, Bundás a kuvasz.Imádatom másik tárgyai a Mopszok. Az els˜ 2000-ben érkezett hozzánk, és olyan volt mint egy miniatˆr vihar. Nagyon megszerettük és ˜ az igazi elkényeztetett szoba kutya minálunk. Nem is tudom elmesélni Amina csodás dolgait, nagyon örülünk, hogy ˜ velünk él. Kis reménységünk Lalita, aki Szlovákiából a Mad - Mops kennelb˜l érkezett 2007-ben. Reméljük, hogy meghozza a várt eredményt a születend˜ kölykökben. Újabb kis családtagunk Remizmenti - Buflák Napsugár 2008 szeptemberében került hozzánk, aki egy újabb reménység kicsiny kennelünkben.

Name Your Poison

Name Your Poison

Sok éve már, hogy els˜ yorkshire terrierünk uralma alá vonta életünk. Azóta számos siker- és kudarcélményen keresztül tanultuk meg, hogy óriási felel˜sség és kihívás egy-egy fajta tenyésztése vagyis törekvés arra, hogy az utód szüleinél jobb tulajdonságokat vigyen tovább. Amit nem lehetett könyvekb˜l megtanulni, azt megtanították kutyáink. És talán a tapasztalat volt a legjobb tanítómester melyet nem helyettesíthetett egy tankönyv sem. Fokozatosan, az egyes vérvonalakat tudatosan felhasználva építettük fel kennelünket megfogadva tapasztalt mestertenyészto(k) és küllembírók baráti tanácsait. Kutyáink nem tökéletesek. Hogyan is lehetnének azok....Tenyésszukáink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kutya általunk ismert genetikai háttere számunkra - a saját magunk által megszabott minimumkövetelményeknek - megfelel˜ legyen. Soha nem tartottunk meg olyan kiskutyát, ahol alomtestvérei között standardtól való eltérés illetve egyéb hiba el˜fordult, még akkor sem, ha az adott kölyök anatómiájában egyébként megfelel˜ lett volna.

Napfényvárosi Csahos

Napfényvárosi Csahos

Kennelünk Magyarország déli részén, Szegeden, a Napfény városában található, amit nevében is megjelenítettünk. A Kezdet 1987. nyarán határoztuk el, hogy egy törzskönyvezett Pulit hozunk a házhoz. Kutyás könyveket vásároltunk, és tanulmányozni kezdtük a Puliról szóló cikkeket és kiadványokat. 1988 tavaszán hoztuk haza Pusztamérgesi-Csahos Ancsát. Ekkor még nem gondoltunk tenyésztésre, mivel jobban szerettünk volna kan kiskutyát. Ancsa viszont szép és kedves volt, nem tudtuk nem elhozni. Kiállításra 15 hónapos korában vittük el egy közeli helyszínre. Első párként Ancsának Tengerdi-Házi Morgót választottuk. Morgó egyidős volt Ancsával, akikben természetesen vélelmeztük, hogy külső-belső értékmérő tulajdonságaik alapján ideális pár lesz, és a születendő kölykökben tovább viszik e jó tulajdonságaikat. Így lett Ancsa Kennel alapító szukánk.

Hirdetés
Naplás Gyöngye

Naplás Gyöngye

Hegedűs Mónika vagyok, 12 éve foglalkozom német juhászkutyákkal. Első német juhász szukámat (Nádasjáró Elida) 1993-ban kaptam, ő tapasztalatlanságunk miatt nem volt kifejezetten kiemelkedő szuka semmilyen téren, átlagos külsejű, de intelligens, kedves lány volt. Már akkor is nagyon érdekelt a kutyakiképzés és kiállítás, ezért 1997-ben megvettem első 'komoly' német juhász kan kutyámat, Apoll von Haus Kiss-t. Ez a kutya testesítette meg minden álmomat, okosabb, intelligensebb kutyám azóta sem volt. Általa és vele tanultam meg a kutyakiképzés alapjait. Sajnos egy fiatalkori autóbaleset miatt Apoll kiállítási karrierje hamar véget ért, de a kiképzőpályán kárpótolt mindenért. 1999-ben született meg az első alom kennelünkben Apolltól és Sherrytől. 10 gyönyörű, egészséges, intelligens kiskutyával szaporodtunk meg. 2000-ben megismételtük ezt a párosítást. Sherrykénk ezután 'nyugdíjazásra' került, 2006-ig volt tagja a családunknak. Apoll 2005-ös tragikus halála után kezdtem komolyan foglalkozni a tenyésztés és kiképzés gondolatával, azóta került hozzám az összes mostani kutyám, tenyészetem alappillérei. Kiállítási és tenyészminőségű normál szőrű kiskutyák, valamint csodálatosan szép hosszú szőrű kiskutyák kerülnek ki kennelemből. Számunkra a legfontosabb értékek: egészséges csípő, stabil idegrendszer, erős csontozat és kiváló idegrendszer.

Naplástavi

Naplástavi

Kennelemről: 1996-ben kezdtem el foglalkozni a gondolattal, hogy pálya módosításom végett szeretnék kutya tenyésztéssel foglalkozni. Miután a különböző fajta kutyák nevelése, tartása addig sem volt idegen számomra (németjuhász, dobermann) sőt nagyon szerettem a kutyákat már csak rá kellett lelnem egy 'nekem való' fajtára. Sok fajtát megnéztem de igazán egyik sem az volt amire gondoltam . Egy véletlen folytán megláttam egy régi kutyás könyvben ezt az igazán különleges, mókás és nem mindennapi kutyapofát. Rögtön tudtam, hogy Ő az igazi. Tipikus szerelem az első látásra. Több kudarc és próbálkozás után úgy érzem, hogy a mostani tenyészállományt már sikerült szép és egészséges csapattá kinevelnem. Nyolc szukám és két kanom van jelenleg . A szukáim vérvonalában megtalálható többek között Hurlevent's Capone, Jester Vom Ulmer Haus, Chicco Of Wallydas. Frigyes, a fedező kanom (foto) fia, ezüst színű, neve: Genius Of Superior, eddig elért eredményei: HJCH -3xHJP, F.Kl.Gy, Res CAC, 3 x CAC. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy szívesen visszajárnak hozzám látogatóba a tőlem vásárolt kutyákkal a gazdik és én nagyon örülök a látogatásoknak.

New Moon of york

New Moon of york

Rideg Tímea vagyok, a New Moon of york kennel tulajdonosa. A yorkshire terrierek már évekkel ezel˜tt megtetszettek, de egészen 2008-ig várnom kellett az els˜ kiskutya érkezéséig. Szerelem volt els˜ pillantásra, ugyanis ˜ választott engem. Nem kellett sokat várni, hogy elhatározzam magam, komolyabban szeretnék foglalkozni ezzel a fajtával. Ezért 2009-ben felkerestem Magyarország két elismert tenyészt˜jét (Silver of York, Sandybell of York), hogy az ˜ kennelükben született kiskutyákkal megalapítsam a saját kennelemet, mely a New Moon of York nevet kapta. Minél több kiállításon próbálom megmérettetni kutyáimat, illetve magamat, hogy ezzel is bizonyítsam, hogy kutyáimnak helyük van a magyar és kés˜bb a nemzetközi élvonalban. Az ember kívülállóként azt hiszi, hogy ez csak a pénzr˜l szól, de megtanultam, hogy itt a fajta tökéletesítése, illetve dics˜ítése sokkal fontosabb, ezért fektetem én is a hangsúlyt a min˜ségre, nem pedig a mennyiségre. a yorki olyan, mint a tetoválás, egy sosem elég bel˜le

Of Little Bunny FuFu

Of Little Bunny FuFu

Hozleiterné Nyilasi Adrienn vagyok, az 'Of Little Binny FuFu' Kennel tulajdonosa, és kutyakozmetikus. Érden élek férjemmel, és imádott kutyáimmal. Kutyáim vérvonalát a kiváló OF New Deal vérvonalra alapoztam, ezért nagy-nagy köszönettel tartozom Radvánszky Katalin aranykoszorús mestertenyésztőnek. Célom a minőség, ezért kizárólag Champion kanokhoz járok fedeztetni. Kutyaszeretetem már gyermekkoromban elkezdődött. Az első kutyám egy kan puli volt, aki 14 éves korában sajnos rákban halt meg. Az első yorkimat, ICH Camparis Blueprint lányát 'Bunnyt' 1998-ban vásároltam Simon Józsefnétől, a Lovely-Look Kennel tulajdonosától, és ekkor lettem szerelmese ennek a csodálatos fajtának. Második yorkim egy gyönyörű Of New Deal szuka volt, aki 2000 július óta a családunk tagja. Ezzel a két csodás szukával kezdtem el a tenyésztői munkámat 2002-ben. Köszönettel tartozom Németh Katalinnak, hogy megvásárolhattam tőle a fantasztikus kanomat Ice baby-t! Maria Hilmerovának is szeretnék köszönetet mondani, mivel eladta nekem a számára olyan kedves kis Talisman-t. Az első almom az 'Of Blue Berry' kennelnéven lett letörzskönyvezve 2002-ben.

Of Top Team

Of Top Team

Az első mopszot 1997 nyarán Lengyelországból hoztuk. Ő Zu-Zu, aki az amerikai Sheffield's és Harper's vonalakból származik. Sokat köszönhetek neki. Nem sokkal utána az ősz folyamán jött Foto, szintén amerikai vonalakból. Igazán velük lendültem be a kiállítási életbe és a tenyésztésbe. Mindketten ICH illetve Multi Champion kutyák lettek. Utódaikkal a mai napig tenyésztek.

Örhalmi

Örhalmi

Pittner Árpádnak hívnak, MEOE aranykoszorús mestertenyésztője. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy egész életemet kitöltötte a kutyákkal való foglalkozás, törődés. Immár 30 éve, hogy megvásároltam első Boxer fajtájú kutyámat, ami végül is elindított a tenyésztési úton. Nagyon sokat jártam neves tenyésztőknél, külföldre is sokszor vitt az utam, hogy minél többet tudjak meg erről a fajtáról. A lelkiismeretes és nem utolsó sorban tudatos munkámnak meg lett a gyümölcse, hiszen kennelemből több győztes kutya került ki. Többek közt Atibox osztály győztes, Világ győztes, Év és Klub győztes és megszámlálhatatlan első helyezés különböző nemzeti, nemzetközi kiállításokon. Persze a legnagyobb elismerést a hozzám visszajáró Boxer barátok, tulajok adják, akik ismételten a kennelemből származó kiskutyát szeretnének hazavinni. Továbbra is megpróbálom a legjobb tudásom szerint a fajta érdekeit messzemenőleg figyelembe véve a tenyésztési munkát végezni. Mindig törekszem a lehető legjobb párosításokat kialakítani, akár itthonról akár pedig külföldről. Legnagyobb örömöt számomra a megelégedett gazdi jelenti, függetlenül attól, hogy kiállítási vagy csak házi kedvencet akar önmagának.

Pacsirtatelepi

Pacsirtatelepi

Pacsirtatelep. Kendergyár utca... Ezek az elnevezések egy régmúlt időt örökítettek meg: a 20. század eleji munkásnegyedet, ahol a falu legszegényebbjei, a kendergyári munkások földből döngölt vagy vályogból épült kis vityillói sorakoztak, a poros utcákon pedig mezítlábas gyerekek zsibongtak. Olyan hangos lármával, mint ahogyan szüleiket ébresztette reggel a szántóföldekről behallatszó végtelen pacsirtaszó. És olyan sokan voltak, mint akkoriban a fészküket ülő pacsirták...Ide, ebbe a környezetbe hoztuk 2007 januárjában az első pulinkat, Vahurt, vagyis Fickót egy adai tenyésztőtől, illetve pár hónappal később Csikasz Békét - Kócost, a kis szukát Szegedről, a Rasztari Duci kennelből. (Ezeknek bővebb történetét elolvashatják az állatmesékben). A házban van még a 11 éves alaszkai malamut, Aguk, aki kénytelen-kelletlen elfogadta a virgonc jövevényeket. Cirmos kandúrunk és Vadóc nevű anyacicánk időközben eltávozott, de macskákból azért nincs hiány. S ahogy telnek-múlnak a napok, s nőnek-növekednek a kutyáink, úgy erősödik meg bennünk is a tudat, hogy jól választottunk: Pulijaink annyi élményt, örömet, vidámságot, pajkosságot, játékosságot hoztak mindennapjainkba, annyi kedvességet, szeretetet loptak be a szívünkbe, akkora hűséggel ragaszkodnak hozzánk, hogy már nélkülük nem is lenne kerek ez az élet.

Pörgelóci

Pörgelóci

Találkozom egy fantasztikus jellemű ,csodaszép fekete pulival,Zugligeti Délibábbal és lehetőségem adódik bemutatni kiállításokon....Pulik és én-Örök szerelem! Megvásárolom életem első,puliját.Kacér-Bóbitás Sárit....Délibáb lányát! Kacér Bóbitás Sárival és testvéreivel ,Strázsával és Subával kiállításokon mutatkozunk be... 2007- ben Megalakul a Pörgelóci Puli kennel.Több Champion és diszpláziaszűrt ,tenyészszemlézett pulival kezdem el a tenyésztői munkám.

Tuti menü