Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyakennel linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gyula - Mátéházi [4. oldal]
részletek »

Kutyakennel képes leírás: Gyula - Mátéházi [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
Gyula Szépe Gyöngye

Gyula Szépe Gyöngye

Már gyerekként is rajongtam az állatokért, főleg a kutyákért. De a komolyabb kutyás történetem 2001-ben kezdődött, amikor megismerkedtem a kutyakiállítások világával! Előtte még soha nem halottam a kutyakiállításokról, és valójában azt sem tudtam hogy mit is jelent! De nagyon megtetszett és eldöntöttem hogy én is részt szeretnék venni ilyen rendezvényeken, mint kiállító! Ezért 2002-ben, 12 évesen hosszas keresgélés, olvasás, tanulmányozás után, megvettem életem első kutyáját, Sissyt, egy angol cocker spániel kölyök személyében! Sissy-vel kezdtem el tanulni, és sikerült néhány szép eredményt bezsebelnünk/elérnünk! 2004-ben megalapítottam a Gyula Szépe Gyöngye kennelt!

Happy White

Happy White

Még az óriás schnauzeremmel vettem részt egy külföldi kiállításon, amikor megláttam egy Magyarországon akkor még ismeretlen fajtát a west highland white terriert. Borzas fejével, vidám, huncut tekintetével rögtön meghódított. Több éves várakozás után 1988-ban végre megérkezett az első westiem 'Minnie' akivel igazi társként nagyon boldog 15 évet tölthettem el. Érkezésekor még nem voltak tenyésztési szándékaim, de egy körültekintő párosításból született ICH Happy White Blanche'Cocus' aki 1993-ban Fiatal Európa Győztes címet ért el. Ez a jó kezdés lendületet adott a tenyésztéshez. Ezt követően Belgium első számú tenyészetéből érkezett egy csodálatos 3 éves fedezőkan kutya Multi CH O'hara Ashley Sweet Honey Pie és Finnország vezető kenneléből ICH Perhaps Pearl Of Pusta . Ezek a tenyészkutyák kitünő utódokkal gazdagították tenyészetemet, ezzel megfelelő alapot biztosítva a minőségi tenyésztéshez. Ezt bizonyítják jelenleg is magasan kvalifikált, győztes Champion kutyáim és utódaik, akik itthon és számtalan külföldi országban értek és érnek el kimagasló sikereket.

Hegyaljai Vándor

Hegyaljai Vándor

Némethné Kovács Tünde vagyok. 1993 óta a hegyaljai vándor kennelnév tulajdonosa. Névválasztásom alapjául az szolgált, hogy a Badacsony-hegy lábánál Badacsonytördemicen élek és az első kutyám - egy csíkos dán dog szuka - hosszas vándorlás után került hozzám. A legnagyobbakról a legkisebbekre 1995-ben váltottam. Azóta építem tudatosan a tenyészetemet. Jelenleg 5 szukával dolgozom és az ország legismertebb, Európa és világszerte jól ismert tenyésztőjének, Radvánszky Katalinnak - www.ofnewdeal.hu - a kanjaival fedeztetek. Az eredmény magáért beszél. A vásárlóim teljes megelégedésére nagyon bájos kölykök születnek, mind házikedevenc, mind továbbtenyésztés céljára.Ezúton szeretnék köszönetet mondani családomnak, hogy tenyésztői munkámat rengeteg türelemmel és kitartó munkával segítik. Önt is szeretném mielőbb érdeklődőim illetve vevőim között üdvözölni!

Hóbundás

Hóbundás

Juhász Krisztina vagyok. A párommal, Farkas Zsolttal alapítottuk a Hóbundás Kennelt. Pár szóban szeretnénk bemutatni tenyészetünket. Majd 10 éve már, hogy az első Westie kutyus boldog tulajdonosai lettünk és általa szerettünk bele ebbe a fajtába. A terrier egy csodálatos jellemű, temperamentumos, tanulékony, intelligens kutyafajta. Ezúton szeretnénk megköszönni a Surprise Kennel tulajdonosának, Vizmathy Annamáriának, hogy tenyésztői munkánkat segítette és mindmáig számíthatunk tudására és barátságára. Így lett kennelünk 2006 évben bronzkoszorús, majd 2009-ben ezüstkoszorús mestertenyészet, melyre büszkék vagyunk. A 'nagyobb méretű' Westie és Skót terrierjeink mellett figyelmükbe ajánlom aprócska, de ízig-vérig terrier,Yorkshire kutyusainkat is.

House Quick Giant Mini

House Quick Giant Mini

Ottó Zsolt és Anett vagyunk a House Quick Giant kennel alapitói.Győr-Ménfőcsanakon élünk szeretett kutyusainkkal.Mivel családi házban nőttünk fel igy mindig is voltak külömböző háziállataink..Pl:cicák,,kisemlösök,szóv al minden ami szőrös,mindig is megvolt a nagy rajongás az állatok iránt..Elsö kutyusomat nagypapám vásárolta meg nekem 14 éves voltam .Egy akita inu szerencsés tulajdonosa lehettem.Nagyon örültem neki,attól a naptól kezdve éreztem hogy van egy igazi társam.Sajnos betegség miatt meg kellett válnom tőle,8 évesen .Párommal eljártunk kutyakiállitásokra és itt szerettünk bele a csivavába, mókás külsejébe,hatalmas füleibe és a gyönyörű óriás szemeibe.Eldöntöttük hosszas mérlegelés után és vásároltunk egy csivit 'Pati' személyében.,/Sajnos vele nem jártunk szerencsével elment a harapása./Szépen nődögélt mellettünk,és minél többet megtudtunk erről a parányi élőlényről annál jobban megszerettük őket.Később úgy döntöttünk vásárolunk még egyet.Ő:Nala.A Saint-Simon kennelből.Nalával járunk kiállításokra is,eredményes kutyus.Nemrég bővült a kennelünk egy újabb taggal,Ninával egy yorkshire babával,majd Dézyvel.,és végül de nem utolsósorban Zsazsával egy orosz vérvonalú csivava szukával.Igy 4-en velük vagyunk teljes család...Célunk leginkább a fajtastandardnak megfelelő egészséges kutyusok tenyésztése mellett az is,hogy minél többen megismerkedjenek a fajtával és minél több

House Quik Giant

House Quik Giant

Kutyás szenvedélyem gyermekkoromban indult útjára, mikor is minden kóbor állatot hazavittem. Első fajtatiszta kutyámat szülinapomra kaptam meg,ő egy Rotweiler volt. Amicának hívták. 8 évig volt a társam,betegség miatt meg kellett válnom tőle. Nem akartam társ nélkül maradni,igy elkezdtem kutyakiállitásokra járni nézőként. Ott láttam meg és szerettem bele ebbe a csodálatos fajtába. Magával ragadott intelligenciája, erös, robusztus felépítése, barátságos, ragaszkodó természete és kötődése a gazdihoz. Első Bullmastiffomat a Somogyvári-kennelböl vásároltam meg, Zimbo személyében./kan/ Vele indultam kiállításokon elég szép eredményekkel. /res cac,cac,cacib./ Pár hónappal később úgy döntöttem vásárolok mellé egy szukát is. A választásom a Safety of Flatland kennelre esett. Őt elneveztem Cleonak.Vele már bébiként indultunk különböző versenyeken, szép eredménnyel. A célom hogy minél többen megismerjék a fajtát és örömüket lelhessék bennük, ugyanakkor egészséges, fajtastandardnak leginkább megfelelő kutyusok tenyésztése.

Hungarian White Rasta

Hungarian White Rasta

1990-ben egy hideg januári napon vásárolni mentünk Érdre, a piacra. Barangolás közben megláttam egy kosarat, amiben 6 fehér gombolyag volt. Minden gombolyagon 3 fekete gomb. Bele kellet nyúlnom a kosárba, és a 6 kutyus közül az egyik kiválasztott magának engem. Megnyalta a kezem és elvesztem. PAMACS lett a neve. Békásmegyeren laktunk panelházban. Igazi 'családtag lett. Dolgozni járt velem. Intelligens kutyus volt, tudott viselkedni, házat őrizni, és sok-sok szeretetet adni. 1992-ben kertes házba költöztünk. Kapott egy társat így már két kutyusunk volt. 2004-ben bekövetkezett az, amitől már régen féltem. A kis társam itt hagyott, elköltözött egy új világba. Családomtól három napon belül kaptam egy fehér puli fiút, aki már törzskönyvezett volt. 'Bogárzói Boros Dacost'. Három év múlva meghalt a másik kutyusunk is. Ő nem volt szép, nem volt okos, de a Miénk volt. Tudtuk, hogy venni fogunk Dacosnak egy társat. Így választottuk Hungary White Puli Adri-t 2007-ben. A két kutyussal teljes a ház, az életünk. Szépek, okosak, intelligensek. 'Pulik'. Szeretnénk, ha kutyáinktól származó utódokkal, másoknak is örömet tudnánk szerezni..

Independent

Independent

Az Independent kennel mögött egy igazi Angol bullterriert imádó család áll. Feleségemmel, Évával, gyermekeinkkel arra törekszünk, hogy tenyészetünkből olyan Angol bullterrierek kerüljenek ki, akik a fajta standardnak megfelelő jegyeket magukon és magukban hordozzák, valamint egészségesek. Ezért minden tenyésztésbe volt állatot szüretünk az alábbi örökletes betegségekre: örökletes szív és vese betegségek, térdkalács-ficam és BAER teszt. A fajta iránti szerelem már közel 20 évre nyúlik vissza. Első kutyánk Igor volt, aki kizárólag hobbi céllal került Hozzánk, majd később egy igazán ígéretes kutya tulajdonosai lehettünk. Zizike, aki már jól megérdemelt pihenését tölti, hiszen nagyon öreg már, és a Hungária Champion cím mellett még Veterán Champion címmel büszkélkedhet, gyakorlatilag vele ismertük meg a kutyakiállítások világát, vele éltük át először milyen az, amikor egy külföldi kiállításon győztes kutyának járó cím elismeréseként gratulálnak, fotóznak és csendül fel a We are the champion!

independent cshihuahua (csivava)

independent cshihuahua (csivava)

Egy igazi állatbarát családot ismerhetsz itt meg, akik bullterrierekkel, majd afrikai fehérhasú törpesünök tenyésztésével foglalatoskodtak mindaddig, amíg a család női tagja Éva kapott Andrástól egy fiú Chihuahua-át? és minden ekkor kezdődött. Pizsike az első csivink csodálatos kiskutya. Megtanította a családot arra, hogy a legnehezebb pillanatban is tudjon örülni. Ahogy ránk nézett, ahogy velünk élt, ahogy megmutatta szeretetét, az emberre utaltságát, a csodálatos mivoltát, úgy fogalmazódott meg a gondolat: miért ne tenyésszünk Chihuahua-t? Hiszen akkor lesz még több belőlük, ami önmagában örömmel töltött el bennünket. Ezt az érzést csak az érezheti, akinek van vagy volt már Chihuahua-ja. Az tudja igazán, hogy ez a parány jószág rövid idő alatt, a mindent jelenti majd az ember életében. Azóta sok helyen, és sok felé jártunk, feltérképeztük a Chihuahua állományt és megalkottuk saját tenyészcélunkat: boldog és egészséges Chihuahua-ákat világra hozni, akik szerető gazdi mellett, hosszú éveken keresztül adnak és kapnak örömteli perceket.

Hirdetés
Ipolyparti Huncut

Ipolyparti Huncut

2002 nyarán egy kiállítás során pillantottuk meg ezt a fajtát (mops), és elhatároztuk, hogy majd mi is veszünk egyet. A nyár végére ez meg is valósult. A kutyaújságot böngészve találtunk egy jónak tűnő hirdetést, majd felvettük a kapcsolatot a tenyésztővel. Megbeszéltünk egy időpontot és találkoztunk is. Igaz elég sokat kellett érte utaznunk, ugyanis Székesfehérvárra mentünk, de az vigasztalt az út során, hogy majd hazafelé többen megyünk. A megbeszélt időpontban létre is jött a találkozó. Már az első pillanatban eldőlt, hogy visszünk haza egy pici kutyust, egy hét hetes, beige színű szukát. Akit Mollynak neveztünk el, és még azóta is a kennelünk huncut tagja. Így került hozzánk az első mops kiskutya. Nagyon rendes tenyésztőtől vásároltuk, amiért még máig is nagy köszönettel tartozunk neki. Köszönjük, hogy ilyen rendes volt velünk.

Kibo the Great

Kibo the Great

Chonjo Éva vagyok a Kibo The Great kennel tulajdonosa, ezüst koszorús mestertenyésztő.1997 januárjában leptem meg magam életem első yorkshirével. Akkor még nem gondoltam, hogy pár év mulva a rabja leszek ennek a fajtának. Szép lassan azon vettem észre magam, hogy kiállításokra járunk. Jöttek az első sikerélmények, mikor az első sajáttenyésztésü kutyám junior champion, majd champion lett. Ma már több saját tenyésztésü champion kutyám van.Kenelemben: Monderlay, Nick-Nack, és Lonely Tune's vérvonalú kutyákkal tenyésztek.

Kunság Tüze

Kunság Tüze

Nyugdíjas pedagógus vagyok. Egész munkás életemet ezen a pályán töltöttem.A Német Juhász kutya fajtához gyermekkorom óta vonzódom. A fajtában fellelhető személyiségjegyek mindig új és új élményei sarkaltak a mind alaposabb fajtaismeret megszerzésére. Alapvetően foglalkoztatott a juhászkutyáktól méltán elvárt kiváló idegzet, jó képezhetőség, használhatóság kritérium fenntarthatóságának ismérvei. Hamar rá kellett jönnöm, hogy újat nem kell feltalálni, csak tisztességesen be kell tartani a fajtagazda tenyészérték mérő iránymutatását!- Ennek megfelelően tenyészteni vagy a nem teljesítőkről erre a célra lemondani! csak ez jelentheti azt a szelekciós nyomást, amely eredményeként a születendő egyedek ép test,ép lélek harmóniájában élhetik, alig több mint évtizednyi életüket, maguk és mi a szerelmeseik örömére. Mivel a beszerzett egyedek csak részben valósították meg a fajtától idealizált elvárásaimat, kihívást jelentett elkezdeni a nekem tetsző az Mnjk. tenyésztésrendszerében megfeleltetett illetve megfeleltetni kívánt egyedek tenyésztése, kiképzése és a tenyész rendezvényeken történő bemutatása. Ma már magam sikerélményét mely nem több, mint a laikus számára tetszetős a szakmai hozzáértéssel mért környezetben kitűnő küllemű a munkateljesítésben nem csak vizsga hanem versenyszintű megmérettetésre is alkalmas tenyészetem egyedei adják.

Large Black

Large Black

Nyírmártonfalván, egy Debrecen melletti kisközségben élek. A kutyák iránti szeretetem már általános isklolás koromban kezdődött.Mindig tetszettek a szép megjelenésű kutyák, 1997-ben vettem első rottweilerem.Pár év múlva megismerkedtem a bullmastiff fajtával, s 1999-ben vettem első tenyésszukám. Vele kezdtem el a kiállítások megismerését, de sajnos ő az eslő fialása közben elpusztúlt.Így 2002-ben újabb tenyészállományt szereztem be, akikkell azóta is próbálom nemesíteni a fajtát.2005-ben jutottam el odáig, hogy megvehettem első külföldi kutyámat, s vele nagyon sok szép sikert értem el a kiállításokon.Ezután is azt tartom célomnak, hogy hozzá hasonló szép és sikeres bullmastiffokat tenyésszek, akik sok-sok örömet okoznak leendő gazdáiknak.

Little Peppers

Little Peppers

2002-ben került a családunkba az els˜ Cihuahua kiskutya. Elhatároztam, hogy megpróbálkozom a fajta tenyésztésével. Szeretném felépíteni a tenyészetemet. 2003-ban került hozzánk egy gyönyörű kis kan(Macho) amire építhetem a tenyészetemet.Új kis kan érkezett hozzánk 2006 nyarán. Ricky-t egy német tenyészetből hoztuk. Angol apától és Német-Holland vérvonalu anyától származik.

Living Diamonds

Living Diamonds

Pintér Ferencné Judit vagyok, régen golden retrievereket tenyésztettem. 1995 óta foglalkozom a yorkshire terrierrel, melyet férjemnek köszönhetek,, hiszen Tőle kaptam az első három kutyusunkat. Kiegyensúlyozott, bodog házasságban élek férjemmel, aki nap mint nap sokat segít nekem, megteremtette saját kezével a feltételeket kutyáim kultúrált tartásához és tenyésztéséhez, lelki támaszt nyújt a nehéz napokon, hiszen a tenyésztés nem egyszerű dolog. Kutyáim nagyon sok szeretet kapnak velem együtt Tőle. Egyetlen gyermekünk, aki már felnőtt fiatalember, inkább megértésével, figyelmével és a kutyák iránti szeretetével vesz részt a tenyésztésben. Tatabányán élünk egy családi házban, melyet igyekeztünk úgy kialakítani, hogy minél szabadabban, családiasabban élhessenek velünk yorkijaink, mivel ez a fajta igen gazdacentrikus, a nap minden percében igényli, hogy a család része legyen.Fokozatosan építettük fel és formáljuk ma is tenyészetünket és sok kudarc és siker alapján próbáljuk kialakítani azt, amit e fajtával szemben célként megálmodtunk. Ma már elmondhatom, számomra a yorki 'igazi szerelem' lett, nem tudnám elképzelni nélkülük az életünket. Imádom a természetüket, igazi kis terrier a bátorságával, elevenségével, tüzességével, meglepő intelligenciájával, leleményességél, fiam szavait idézve ':pici furmányos agyával'.

Ludas Matyi

Ludas Matyi

Nevem Antal Ferenc. 1977, november 21-én születtem Karcagon. Életem jelentős részét Kisújszálláson éltem le szüleimmel, akik nélkül a Ludas Matyi tenyészet nem létezhetne. Ezúton szeretném nekik megköszönni azt a lelkiismeretes, precíz munkát, amivel segítették és segítik ma is tenyésztői munkám még eredményesebbé tételét. Köszönöm. Feleségemmel, Antal-Bán Katalinnal és tündéri kislányunk Emese'hathatós' segítségével próbáljuk a puli fajtát minél eredményesebben nemesíteni. Mindketten a Szegedi Tudomány Egyetem Hódmezővásárhelyi Főiskolai Karán szereztünk Mezőgazdasági mérnöki diplomát. Én állattenyésztőként egy tejelő szarvasmarha telepen dolgozom, párom pedig egy kisállat klinikán műtős asszisztens. Kutyákkal való kapcsolatom a gyermekéveimre vezethető vissza. Mindig is magyar fajtájú kutyák őrizték kisújszállási házunkat és nagyszüleim elmondása szerint a század elején, a tanyájukon is puli ugatott. Soha nem akartunk más kutyákkal foglalkozni, hiszen a magyar kutyákban megvan minden, amit egy kutyának tudni kell és talán ennél jóval több is. Másrészről úgy gondolom, nekünk magyaroknak kell megőriznünk azokat az értékeket, amiket apáink és anyáink ránk hagytak. Nagyapám egy lovakkal foglalkozó, ízig-vérig paraszt ember volt, akinek minden szava olyan bölcseleteket tartalmazott az állattenyésztést illetően, amelyek még ma is a fülembe csengenek.

Mátéházi-Pisze

Mátéházi-Pisze

Ezt az oldalt azért készítettem,hogy bemutassam a kutyusaimat...Természetesen ŐK tenyésztői szemmel nézve valószínüleg nem tökéletesek...DE....Ők a mi boxikáink,és imádjuk Őket minden hibájukkal,bájukkal,szertelenségükkel együtt.Ők nemcsak boxerok,hanem családunk megbecsült tagjai ....hiszem,hogy nélkülük szegényebb lenne a világ.

Tuti menü