Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Golden Retrievert képes leírás - Kutyakennel.tlap.hu
részletek »

Golden Retrievert - Kutyakennel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyakennel.tlap.hu » Golden Retrievert
Keresés
Találatok száma - 3 db
Cserkófalvi-Arany

Cserkófalvi-Arany

Talán rögtön azzal kell kezdenem, hogy mit is jelent kennelnevünk: Cserókfalvi-Arany. Gy˜r peremkerületén élünk családommal és kutyáinkkal egy nagy kertes házban. Régen ez a település nem tartozott Gy˜rhöz, külön néven szerepelt: Gy˜rszentiván. Az itt él˜ lakosok csak így hívták: Cserókfalva. A Cserók szóra több mende-monda terjeng, hogy mib˜l is alakult, hivatalos verzió nincs, ezért a különféle találgatások történetébe most talán felesleges is lenne belemélyedni.Azt mondják: minden rosszban van valami jó. A retrieverekkel való kapcsolatom egy számomra érzelmileg fájdalmas történethez kapcsolódik. Az én cserfes 2 éves kislányom a bölcs˜débe való bekerülést követ˜en meglehet˜sen zárkózott lett. Így hozott össze a sors Fehér Katival, aki egy kiváló szaktudású gyermepszichológus. Övék volt annak idején a Cseplek-Hegyi tenyészet, golden és labrador retrieverekkel. Az ˜ kutyáikkal való ELS˜ találkozásom során rögtön a fajta elkötelezettjévé váltam! Ez a hihetetlen báj, elegancia és csodálatos bels˜ tulajdonság, ami ezt a fajtát jellemzi örökre kitörölhetetlen emléket hagyott a szívemben. Így került hozzánk 1997.decemberében Cseplek-Hegyi Kevin,a hófehér labrador. 2002-ben sikerült kertes házba költöznünk,így csatlakozott családunkhoz Erd˜kerül˜ Lola a labrador kislány, majd 2005. áprilisában Eremiten Gold Cecil Dorka,a golden retriever lányka.

Faithful Eyed

Faithful Eyed

2000 -ben tetszett meg a fajta, ekkor vettem meg első Golden retriever kutyámat, BELLT!Kiállításokra kezdtünk járni csak, mint néző. Egyik kiállítás alkalmával ismerkedtem meg Mariannal az Ördöghegyi kennel tulajdonosával. Tőle vettem Ördöghegyi-Berni Eddy (Colt).Azóta is szoros kapcsolatot tartunk. Sok közös élményünk volt! Colos nagyon sok kiállításon vett részt,

Golden retriever kutyák az Erdőskerti Kennelből

Golden retriever kutyák az Erdőskerti Kennelből

A Golden retriever sokoldalúsága és emberszeretete elbűvölt minket. Ezért is kezdtünk bele évekkel ezelőtt a tenyésztésébe, ezáltal pedig a munkánk lett a szórakozásunk. Gyermekbarát kutya, akiknek a gyermek és emberszeretetük határtalan. Nagyon tanulékony, kedvenc játszótársává válik mindenkinek. A golden retriever kiváló vadászkutya, de használják kábítószer kereső kutyának is. Ezeken kívül képezhető segítő kutyákká, mint vakvezető, mozgássérültek segítőjének is. A világnak több pontjáról kapunk megkereséseket kutyáink iránt.

Tuti menü